V8 architects ontwerpt gebouw Mediahaven

maandag 30 januari 2012
timer 2 min
De stadshaven Minerva in Amsterdam met een ruwe uitstraling en prachtige vergezichten wordt getransformeerd tot een vitaal stedelijk bedrijventerrein met creatieve bedrijven en instellingen. De Tv-producenten Tuvalu en United hebben besloten deel te nemen aan deze ontwikkeling en gaan een samenwerking aan in het gebouw “Mediahaven”.

De havenkarakteristieken en de schaal van het gebied komen terug in de architectuur van het nieuwe gebouw “Mediahaven”, ontworpen door V8 architects.

Gebouw met een theatraal karakter

“Mediahaven” is een gebouw dat gebruikt wordt door Tv-makers, van cameraman tot eindredacteur, maar ook bezocht wordt door een grote stroom publiek t.b.v. Tv-opnames. Dit maakt het gebouw niet alleen een kantoor/werkgebouw maar ook een publiek gebouw met een theatraal karakter. De gezamenlijke entree met atrium is zo geplaatst en uitgewerkt dat elke bezoeker en dagelijkse gebruiker gastvrijheid en creativiteit ervaart. Vooral ‘s avonds zal het atrium zich manifesteren als een herkenbaar lichtbaken.

Geïnspireerd op de Tv-industrie

De materialisering is geïnspireerd op de Tv-industrie en de ligging in de haven; robuuste details in een zwarte toon bepalen het interieur en exterieur. De bouwmethode, gebaseerd op het principe dat ruwbouw en afbouw gelijk zijn, laat veel beton zien met details waarbij de planken van de kist nog zichtbaar zijn. Alle installaties incl. luchtkanalen zijn in de vloeren ingestort. De betonvloeren zijn voorzien van vloerverwarming en plafondkoeling, warmte en koude worden opgeslagen in de bodem.

De eenduidige opzet van het gebouw, het consequent toepassen van het beton als afbouwmateriaal en de riante maatvoering geeft de gebruikers van de studio’s en kantoren steeds weer de mogelijkheid het gebouw aan te passen aan actuele wensen en eisen. Deze drie waarden, samen met de industriële details en de geweldige locatie maken het gebouw tot een theater van televisie.

 

Projectgegevens

Opdrachtgever: Mediahaven Vastgoed B.V.

Ontwerp: V8 architects

Adviseur constructie: Zonneveld Ingenieurs B.V.

Adviseur installatie: Hori raadgevend ingenieursbureau B.V.

Adviseur akoestiek en bouwfysica: LBP Sight B.V.

Aannemer: Uijtewaal Bouw B.V.

Bruto vloeroppervlakte: 6.600 m² excl. parkeren

Verhuurbare vloeroppervlakte: 5.600 m²

Programma: kantoren, 2 studio’s, kleedruimten, expeditie, parkeren

Ontwerp: 2010

Aanvang bouw: 2011

Oplevering: 2012

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel