Unilin en Opstalan gaan per 1 januari 2013 verder als één organisatie

donderdag 23 augustus 2012
timer 1 min
Sinds de overname van Opstalan door Unilin in 2005 hebben beide bedrijven hun activiteiten voortgezet onder hun eigen merknamen. De afgelopen jaren stonden in het teken van het optimaliseren van de operationele diensten. Nu is de tijd rijp om als één commerciële organisatie de markt te bedienen. Dit gaat gebeuren onder de naam Unilin Insulation Nederland vanuit het hoofdkantoor in Oisterwijk. Op deze locatie vindt ook de productie van een groot gedeelte van het uitgebreide productassortiment plaats.

De integratie van beide merken past in de strategie van Unilin om zijn positie op de Nederlandse markt van dakelementen en isolatieplaten te verstevigen. Door de toenemende isolatie-eisen in de bouw wordt er steeds meer van toeleveranciers verwacht.

 

De consequenties voor het personeel zullen beperkt blijven en de ondernemingsraad werd hierover reeds geïnformeerd. Het voltallige personeel is woensdag 22 augustus op de hoogte gebracht door de directie.

 

De Unilin groep bestaat uit: Unilin, division flooring (Quick-Step laminaat en samengesteld parket) Unilin, division panels (spaanplaat, MDF, en decoratieve platen) Unilin, division insulation (dakelementen en isolatieplaten)

 

De Unilin groep heeft ruim 4000 medewerkers met 17 productielocaties wereldwijd en maakt deel uit van het Amerikaanse beursgenoteerde Mohawk Industries Inc..

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel