Tweede samenwerkingsovereenkomst Havensteder en Ballast Nedam

maandag 20 augustus 2012
timer 2 min
Maandag 20 augustus ondertekenden Ben Pluijmers, woningcorporatie Havensteder en Peter van Dijk, Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling West de tweede projectongebonden samenwerkingsovereenkomst Ketenintegratie. De overeenkomst wordt jaarlijks - aan de hand van ervaringen en verworven kennis –bijgesteld. Doel: beter, sneller en goedkoper grootonderhoud aan woningen in de wijk Schollevaar in Capelle aan den IJssel.

De samenwerkingsovereenkomst legt vast dat de partners samenwerken op basis van ketenintegratie. Door gezamenlijke doelen vast te stellen is iedereen bereid om naar de beste oplossingen te zoeken. Oplossingen die beter, sneller en goedkoper zijn. In Schollevaar betekent dit dat ketenpartners kwalitatief goed onderhoud plegen tegen een lage prijs en met zo min mogelijk overlast voor de bewoners.

Het geld dat Havensteder bespaart door efficiënter en effectiever te werk te gaan investeren ze weer in kwalitatief beter onderhoud, waardoor de lange termijn onderhoudskosten lager zijn.

Hoge rapportcijfers.

In 2011 zijn de vastgestelde doelen van de samenwerkingsovereenkomst allemaal gehaald. Een voorbeeld is de versnelling van het grootonderhoud aan 1.950 woningen in Schollevaar van maar liefst 2,5 jaar. Het project is van een planning van zesenhalf naar vier jaar bijgesteld. De ketenpartners krijgen ook hoge rapportcijfers van bewoners. De onderlinge betrokkenheid geven bewoners een hoog cijfer: gemiddeld een 7,1. Daarnaast waarderen de bewoners het grootonderhoud  met een 7,6. Het doel voor  het jaar 2014 - 2015, een gemiddelde bewonersbeoordeling van een 7,5 voor groot onderhoud, is dus al gehaald.

 Het uiteindelijke streven is een doorlooptijdverkorting van 30 procent per project, het behouden van de hoge klanttevredenheid en een verbetering van de medewerker tevredenheid van 0,5 punt per jaar. Daarnaast hebben we het maximaal aantal oplevergebreken per woning toegevoegd. In de periode tot april 2013 mag dit niet meer dan 1,7 bedragen. Vanaf april 2013 zal dit doel verder aangescherpt worden.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel