Tweede fase Almeers woonzorgcentrum Castrovalva in gebruik
is een multizorgcomplex van 6000 vierkante meter, in de Juan Grisstraat in de Almeerse wijk Tussen de Vaarten. Door de oplevering van deze tweede en laatste fase groeit Castrovalva in Almere uit tot een compleet centrum voor wonen, zorg en welzijn met een gezondheidscentrum. In dit gezondheidscentrum van 1275 m2 zijn alle eerstelijns disciplines gevestigd, waaronder een huisartsenpraktijk, een apotheek, tandarts, maatschappelijk werk en fysiotherapeuten.
Twee fases
Het centrum werd in twee fasen gebouwd. De eerste fase van Castrovalva werd medio 2008 in gebruik genomen en bestond uit de bouw van vierentwintig levensloopgeschikte sociale huurwoningen. Dat wil zeggen: een woning waar mensen kunnen blijven wonen, zelfs als in de toekomst extra zorg nodig is.
Het gezondheidscentrum;
55 verpleeg- en verzorgingsplaatsen, waarvan vier psychogeriatrische woonhuizen voor elk zes bewoners per huis, en 31 appartementen voor verpleging en verzorging; 24 levensloopgeschikte woningen; verpleging, verzorging en huishoudelijke hulp voor de bewoners in de wijk; een restaurant; een welzijnsruimte.
Levensloopgeschikt
Ymere heeft een pand gebouwd waarin alles wordt geboden om de bewoners in en om Castrovalva zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen. Daarbij biedt Zorggroep Almere de benodigde hulp en zorg. Dit kan beginnen met weinig hulp, maar uitgroeien tot intensieve 24-uurs zorg. Zorggroep Almere besteedt in Castrovalva veel aandacht aan het welzijn van de bewoners, zoals ontspanning, contact met leeftijdsgenoten, maaltijden en vele andere zaken.
‘Gewoon perfect’
Harry Nijhuis, zorgmanager bij de Zorggroep Almere, noemt het gebouw ‘gewoon perfect’: "Het is een prima omgeving voor ons concept van ultieme gastvrijheid en hartelijkheid. We gaan werken volgens de planetree-filosofie, waarmee het Flevoziekenhuis vorige maand de eerste plaats wist te bereiken in de AD Ziekenhuis Top 100. Vanuit deze planetree-visie willen we met elkaar optimale zorg leveren aan onze bewoners en cliënten in fysiek, emotioneel, geestelijk en sociaal opzicht. Onze medewerkers nemen nu deel aan de introductieweken en worden eigen gemaakt met het gebouw, zodat ze straks een ‘healing environment’ creëren. Wat we daarvoor nodig hebben, biedt het gebouw in ruime mate. Iedereen heeft er ontzettend veel zin in."
Reactie toevoegen