Trap RBS Amsterdam wint award Mooiste Trap van het Jaar

donderdag 18 oktober 2012
timer 2 min
De award voor de Mooiste Trap van het Jaar is toegekend aan de trap in het gebouw van de RBS in Amsterdam. Via sociale media spraken liefhebbers van trappen hun voorkeur uit voor één van de genomineerde trappen. De winnende trap is geplaatst in een opening tussen drie verdiepingen. De bovenste twee verdiepingen worden verbonden door de transparante trap met een schijnbaar zwevend bordes.

Het gebouw is oorspronkelijk ontworpen als appartementencomplex, maar is halverwege de bouw aangepast naar een kantoorfunctie. Het winnende trapontwerp is van Willem Heyligers, architect en oprichter van Heyligers Design + Projects

Heyligers: “Het UNStudio gebouw kenmerkt zich o.a. door de vides die zich uitstrekken over drie verdiepingen en verspreid over het gebouw voorkomen. Vanuit RBS was er de wens om meer interactie te verkrijgen tussen de verschillende etages. Om dit te bereiken hebben we een unieke trap geplaatst die aansluit bij de uitstraling van het gebouw. De trap, welke twee verdiepingen verbindt, lijkt te zweven in de hoge ruimte: het bordes hangt geheel vrij, waardoor de trap een enorme ruimtelijke kwaliteit krijgt. We zijn natuurlijk vereerd dat ons ontwerp is bekroond met de titel.”

Jaarlijkse verkiezing

Dit jaar vond de verkiezing ‘Mooiste Trap van het Jaar’ voor de twaalfde keer plaats. Jaarlijks nomineert een vakkundige jury een aantal trappen met een bijzondere uitstraling. Uiteindelijk wordt de winnaar bepaald via een verkiezing op Facebook en www.trappen.info. De verkiezing ‘Mooiste Trap van het Jaar’ is een initiatief van EeStairs. Deze organisatie ontwerpt en realiseert wereldwijd designtrappen voor architecten, aannemers, bedrijven, instellingen en particulieren.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel