Top tien social media in de bouw: Bouwfonds op eerste plaats

donderdag 22 maart 2012
timer 2 min
Marjet Rutten en Inge Sijpkens maakten in opdracht van Stedebouw & Architectuur een top tien van succesvolle toepassingen van social media in de bouw.  Op de eerste plaats staat het project Hollands Goed van Bouwfonds. Potentiële kopers kunnen in een vroeg stadium - onder meer via Facebook – meedenken over het project, elkaar leren kennen en zelf nieuwe foto’s plaatsen van de voortgang.

Marjet Rutten (www.marjetrutten.nl)  en Inge Sijpkens (www.pingc.nl) zijn de auteurs van het boek ‘Van weerstand naar transparant; over het nut en het gebruik van internet en social media in de bouw-, installatie- en vastgoedsector’ (www.internetindebouw.nl. Het boek bevat maar liefst 90 inspirerende voorbeelden van het nut en het gebruik van internet en social media in de bouw-, installatie- en vastgoedsector.

Interactie aangaan

De top 10 in Stedebouw & Architectuur themanummer Bouwinnovatie 2012 is een selectie van die 90 voorbeelden. Het zijn volgens de auteurs cases die prachtig laten zien hoe je als organisatie internet en social media kunt gebruiken om de interactie aan te gaan en daar je voordeel uit te halen. Steeds meer partijen in de bouw-, installatie- en vastgoedsector herkennen de kansen en gebruiken ze ook. Aldus de auteurs:  “Internet en social media gaan over interactie. Interactie waarmee je als organisatie je producten en diensten kunt verbeteren, je naamsbekendheid kunt vergroten, meer omzet kunt genereren, personeel kunt werven en kennis kunt ontwikkelen. Door te netwerken bijvoorbeeld, en samen te werken, kennis te delen en te co-creëren. Met klanten, medewerkers, partners, concurrenten, omwonenden, noem maar op.”

Maak van bouwen een feestje!

Op plaats twee zetten Rutten en Sijpkens de aanpak via social media van Loostad. Van elk project wordt een online 3D woonconfigurator gemaakt. Daarmee kunnen klanten hun woning zelf samenstellen, met een transparant inzicht in de kosten en maandlasten. De basisontwerpen hiervoor worden ook in samenwerking met de bewoners gemaakt. Andere toppers zijn o.a. HelpMee! Verkopers van woningen kunnen via HelpMee! hun eigen sociale netwerk(en) inschakelen. Zij versturen dan een ‘V-Card’ van de woning, met de vraag of de ontvangers het naar hun eigen netwerk willen doorsturen. Deelnemers kunnen promotiepunten verdienen en een prijs winnen.

Bent u geïnteresseerd in de volledige top 10? Bestel hier Stedebouw & Architectuur Bouwinnovatie 2012. In deze editie treft u tevens een interview met Marjet Rutten.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel