Top 10 parkeergarages

woensdag 2 maart 2011
timer 1 min
Parkeergoeroe Ed van Savooyen, co-auteur van het standaardwerk 'Parkeren op Niveau - de parkeergarage als ontwerpopgave', selecteert zijn 10 favoriete parkeergarages.

De top 10 staat in de Parkeren-editie van Stedebouw & Architectuur, die eind februari verschenen is. De nummer 1 in deze top 10 is volgens Van Savooyen de Grote Markt in Den Haag, van OMA. "De gevonden oplossing voor de combinatie met de ondergrondse trambaan en de ondergrondse voetgangersverbindingen met aangrenzende functies blijven bij elk bezoek weer verrassen", aldus Van Savooyen.

 

Bij zijn selectie kijkt Van Savooyen met name naar de verschijningsvormen van parkeergarages en hun inpassing in de fysieke omgeving.

 

Op basis van die criteria zet Van Savooyen de Schiphol Excellence Parking van Benthem Crouwel Architekten NACO op de tweede plaats. "Maatvoering en afwerking zijn volledig in overeenstemming met wat de naam suggereert."

 

De top 3 wordt gecompleteerd door Het Loo in Doetinchem, een ontwerp van Groosman Partners architecten.


De volledige top 10 parkeergarages.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel