Top 10 Aanbevelingen aanpak grote branden 2012

woensdag 5 september 2012
timer 2 min
Het Verbond van Verzekeraars maakte een . Brandstichting is brandoorzaak nummer één.

In 2002 verscheen het rapport Grote branden*, dat belangrijke aanbevelingen bevatte om brandpreventie en -bestrijding steviger op de kaart te zetten. Het Verbond van Verzekeraars heeft de aanbevelingen uit het rapport onlangs opnieuw tegen het licht gehouden. De belangrijkste conclusie is dat veel aanbevelingen ook vandaag de dag nog actueel zijn.

Uit de hernieuwde aanbevelingen vindt u hieronder een top 10, primair bedoeld voor verzekeraars, die aansluit bij de speerpunten van het schadepreventiebeleid van het Verbond. Bij de aanbevelingen is ook aangegeven wat de status is en welke partijen er concreet invulling aan kunnen geven.

Brandoorzaak nummer één

Brandstichting is brandoorzaak nummer één. Stimuleer daarom detectie en bestrijding van brandstichting. Het Verbond komt in 2012 met een plan van aanpak en zet in op het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) en de daarbinnen door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) ontwikkelde module Brand. Ook wordt onderzocht wat slim omgaan met camera’s en andere moderne technieken op bedrijventerreinen en in winkelcentra kan betekenen. Het CCV en de Stichting CrimiNee! werden uitgenodigd om hier via publiek-private samenwerking invulling aan te geven.

Meer weten? Download hier de top10 Aanbevelingen aanpak grote branden.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel