Tijdloze projecten Terca straatbak stenen in boek Wienerberger

maandag 23 januari 2012
timer 2 min
In lijn met de boodschap ‘Terca straatbakstenen. Generaties lang’ presenteert Wienerberger een tijdloos boekje met tientallen inspirerende referentieprojecten. Deze straatbeelden zijn in de loop der jaren succesvol gerealiseerd met Terca straatbakstenen. Op overtuigende wijze brengt Wienerberger de productvoordelen van straatbakstenen in beeld. Het boekje kan bij Wienerberger worden aangevraagd.

De vele kleuren, formaten, vormen en texturen van het Terca assortiment zijn een bron van inspiratie voor wegen, straten, pleinen, promenades, parkeerplaatsen, opritten, tuinen en terrassen.

Compleet inzicht

Aangevuld met interessante quotes en onderzoeksresultaten geeft het handzame boekje een compleet inzicht in de bestrate duurzame gebouwde omgeving in Nederland. Zo hebben de architecten voor het straatwerk rondom het moderne Lievensberg Ziekenhuis in Bergen op Zoom gekozen voor een sortering van vijf kleurrijke straatbakstenen; een fel contrast dat de ziekenhuisbezoekers afleiding biedt. In Geldrop zijn de ontwerpers erin geslaagd om een druk verkeersplein met straatbakstenen om te vormen tot een sfeervol horecaplein, dat naadloos aansluit bij de omliggende monumentale panden. Kijk voor meer inspirerende voorbeelden op de website of vraag het boekje aan via info.nl@wienerberger.com.

Duurzaam en kleurvast

Straatbakstenen zijn authentiek, slijtvast, duurzaam en kostentechnisch aantrekkelijk. Met een gemiddelde levensduur van 125 jaar gaan Terca straatbakstenen generaties mee.

Straatbakstenen zijn dankzij een bakbeurt op circa 1.100 ºC bestand tegen extreme vorst, druk, slijtage en agressieve stoffen zoals strooizout en reinigingsproducten. De kleurvastheid, duurzaamheid en het feit dat ze gemakkelijk kunnen worden opgebroken, maakt straatbakstenen uitermate geschikt voor hergebruik. Een studie van Royal Haskoning heeft uitgewezen dat het hergebruikpercentage van straatbakstenen ongeveer 90% bedraagt. Dit resulteert erin dat het oppervlak van straatbakstenen in Nederland zowel in absolute als relatieve zin gestaag zal gaan toenemen ten koste van betonstraatstenen en asfaltbeton.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel