Thonet presenteert ‘Pure Materials‘ serie met klassiekers van Marcel Breuer

maandag 16 januari 2012
timer 2 min
Thonet presenteert vandaag op de meubelbeurs in Keulen de beroemde klassieke stoelen S 32 en S 64 en bijzettafel B 9 van Marcel Breuer in een nieuwe, speciale uitvoering. Vanaf nu zijn deze klassiekers verkrijgbaar met vernikkelde stalen buizen, geolied hout en een markant mat leer. ‘Pure Materials‘ heet deze nieuwe serie, die bekende producten uit de Thonet collectie een individuele uitstraling geeft.

De materiaalkeuze geeft deze serie zichtbare sporen van gebruik, de bekende ‘used look‘. Zo vertelt elke klassieker uit de ‘Pure Materials‘ serie zijn eigen verhaal. In de toekomst zal Thonet nog andere klassiekers, maar ook actuele ontwerpen uit de Thonet collectie in deze nieuwe materialen produceren.

Pure Materials

Een nieuwe uitstraling, ‘Pure Materials‘ serie: de stalen buizen onderstellen van de ‘Pure Materials‘ serie zijn vernikkelt in plaats van verchroomd, zoals bij de standaard uitvoering. De bijzondere eigenschap van nikkel zorgt ervoor dat de producten door aanraking en door gebruik een meer natuurlijke uitstraling en een meer Vintage look krijgen. De houten onderdelen van de ‘Pure Materials‘ serie worden slechts geolied, zodat de structuur van het hout goed zichtbaar blijft.

Nubuk volnerfleder

Delen die meer belast worden zullen gladder zijn dan andere delen, ook dit zorgt voor een andere sfeer. Als overtrekmateriaal voor de zitting van de stoelen wordt een Nubuk volnerfleder gebruikt. Hierbij worden de gestoffeerde delen van een onderstoffering voorzien, die voor een buitengewoon zitcomfort zorgt. Het leder reageert na korte tijd al op het gebruik door het ontstaan van rimpels, waardoor het leer snel een eigen uitstraling krijgt. Sterke stiksels zorgen ervoor dat de zitting intensief gebruikt kan worden en een zeer lange levensduur heeft.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel