Thema congres Groen 2012: Gebouwde omgeving en intelligente netten

maandag 30 januari 2012
timer 2 min
Op donderdag 23 februari vindt in het WTC in Leeuwarden het congres ‘Groen 2012’ plaats, een initiatief van en voor ondernemers die business willen halen uit duurzaam ondernemen.  Een van de belangrijke thema's van dit congres is 'energie in de gebouwde omgeving en smart grids (intelligente netten)'.

De decentralisatie en verduurzaming van onze energievoorziening zal de komende decennia steeds verder toenemen. Woonomgevingen zijn daarbij uitermate geschikt om als productielocatie te dienen via bijvoorbeeld zonnepanelen, warmtepompen en HRe-ketels. Groen 2012 verbindt de decentrale vraag en aanbod, en laat zien welke overheidsregelingen u ondersteunen. Het congres wordt georganiseerd door Club 2025, stichting Energy Valley en Agentschap NL.

Drie thema’s

Doel van het congres is om ondernemers die zich bezighouden met duurzaamheid te matchen aan potentiële businesspartners en hen wegwijs te maken in overheidsregelingen. Ondernemers doen op Groen 2012 inspiratie op aan de hand van best practices en krijgen informatie over het topsectorenbeleid en Green Deals. Vragen van ondernemers zelf staan centraal, zoals: hoe kun je de onderlinge levering van energie in een woonwijk goed regelen? En: hoe krijg je een goede marktprijs voor geproduceerde groene energie? Het congres kent drie thema’s: 1) groen gas, 2) energie in de gebouwde omgeving en smart grids, en 3) duurzaam ondernemen met energie. Daarnaast worden ondernemers voorgelicht over nieuwe ondersteuningsregelingen bij innovaties zoals de RDA+ en de SDE+. Ondernemers kunnen hierover praten met experts van Agentschap NL en Energy Valley.

Beurs Event Groen

Het congres Groen 2012 maakt deel uit van de beurs Event Groen, die duurt van donderdag 23 tot en met zondag 26 februari. Ondernemers die met hun duurzame product of dienst ook de consumentenmarkt willen bedienen, kunnen een stand huren op Event Groen. Op de beursvloer, die is ingedeeld in negen themapleinen, kunnen bezoekers ervaren wat een duurzaam product of groene gedachte met je doet. De thema’s zijn: wonen, energie, mobiliteit, lifestyle, recreatie, food, water, recycling en innovatie.

www.groen2012.nl/aanmelden

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel