TecLite lichtgewicht oplossing voor gevelverfraaiing op maat

dinsdag 6 september 2011
timer 2 min
Eigenaren van karakteristieke woningen en gebouwen kiezen steeds vaker voor renovatie van hun bestaande pand in plaats van te verhuizen naar een nieuw onderkomen. TecLite introduceert architecturale gevelelementen waarmee het mogelijk is ook de buitengevel van een bestaan pand eenvoudig en snel te verfraaien.

Met TecLite deurranden, kolommen, hoekblokken, randen en hoofden en hoekstenen van vensters worden bijzondere accenten aan een gebouw toegevoegd, die het pand een nieuw en tegelijkertijd uniek karakter geven. TecLite wordt in Nederland vertegenwoordigd door Rogier Janbroers uit Waalre.

 

Kalkzandsteencomposiet

TecLite vertoont uiterlijk gelijkenis met een natuursteen, maar is een kalkzandsteencomposiet van cement versterkt met glasvezels. Daardoor zijn de gevelelementen licht van gewicht met een hoge trek en buigsterkte. De toepassing van een dunne wandconstructie en de GRC-technologie zorgt voor een aanzienlijk lager gewicht dan traditionele gevelelementen van gegoten steen of natuursteen. TecLite is daarom ideaal voor bouw- en renovatieprojecten waarbij het gewicht van de componenten van uiterst belang is. Ter illustratie: het gewicht van een holle dorpel TecLite CY01 van 890 mm lang is slechts 10 kg. TecLite producten zijn dus ook arbotechnisch aantrekkelijker dan traditionele solide dorpels en gevelelementen.

 

TecLite op maat

TecLite is een gladde uitvoering van het grovere Haddonstone. Het is leverbaar in drie standaard kleuren, namelijk Portland wit, Bath (geel) en Terracotta. Daarnaast kan TecLite op verzoek geleverd worden in iedere gewenste RAL-kleur. De TecLite producten zijn verkrijgbaar in dezelfde afmetingen en ontwerpen als de standaard bouwkundige componenten van Haddonstone. Ook de kleuren zijn complementair, zodat beide producten makkelijk toegepast kunnen worden in één project. Architecten kiezen steeds vaker voor TecLite en Haddonstone bij de renovatie en verfraaiing van grotere huizen, hotels en residentiële projecten. Beide producten hebben ook met elkaar gemeen dat ze bij uitstek geschikt zijn voor toepassing in handgemaakte ontwerpen volgens individuele specificaties.

 

Rogier Janbroers

Rogier Janbroers is in Nederland importeur van TecLite, dat in Engeland geproduceerd wordt door de fabriek van Haddonstone en de dochteronderneming Penninestone. Daarnaast vertegenwoordigt Janbroers in Nederland de merken en steensoorten Technistone en De Ryck By Weser. Kijk voor meer informatie op www.haddonstone.nl.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel