TBV Wonen wint Energiesprong-prijs

donderdag 17 november 2011
timer 2 min
Jan Terlouw reikte 17 november tijdens het Aedes verenigingscongres de speciale Energiesprong-prijs uit aan woningstichting TBV Wonen in het kader van het Glazen Huis, een prijs voor transparante woningcorporaties: “TBV Wonen laat met haar jaarverslag duidelijk zien dat energie belangrijk is voor zowel haar bewoners als voor de eigen organisatie.”

De Energiesprong-prijs is een onderdeel van het Glazen Huis 2011 en gaat naar de corporatie die én een hoge ambitie op het gebied van energie besparing heeft én deze ambitie ook vertaalt in realisatie. De prijs wordt bepaald op basis van een beoordeling van ingezonden jaarverslagen.

 

Onderdelen in het jaarverslag die bij de beoordeling bijzonder opvielen:

 

· Visie: Convenant en samenwerking met collega-corporaties en stakeholders voor de beperking van de woonlasten voor de primaire doelgroep door beperking van de energielasten en aanpak van armoede.

·Strategie bestaande voorraad: Energie is goed ingebed in de strategie. Zo is In 2010 gewerkt aan een roadmap en kwaliteitshandboek, die de weg naar een CO2 neutraal woningbezit in 2045 als doel hebben.

·Uitvoering bestaande voorraad: In 2010 heeft TBV een experiment uitgevoerd en acht bestaande woningen gerenoveerd tot passiefhuis niveau.

· Communicatie:  TBV is een zichtbare lerende organisatie, waarbij bewonersparticipatie meer is dan alleen “meedenken en praten” maar ook betekent “meedoen”.

 

Energiesprong
Voortgekomen uit de innovatie-agenda zoals die werd opgesteld door organisaties uit de gebouwde omgeving, werkt het programma Energiesprong van SEV in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties/WWI, aan stimulering van innovatie op het vlak van energie, opdat een volwassen markt voor energieneutraliteit ontstaat: www.energiesprong.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel