TBI lanceert lekkerEIGENhuis concept

woensdag 20 juni 2012
timer 2 min
Een betaalbare woning, snel beschikbaar en 100% naar eigen individuele woonsmaak samen te stellen. Dat is lekkerEIGENhuis, een nieuw woonconcept dat conceptueel bouwen verbindt met maximale keuzevrijheid voor de consument en duurzame ontwikkeling van buurten en wijken. De woonconsument kiest binnen de randvoorwaarden en essenties van een project zijn ideale woning en stuurt met behulp van een slimme configurator rechtstreeks het productieproces aan. Klantvriendelijk én efficiënt. LekkerEIGENhuis is in nauwe samenwerking ontwikkeld door de TBI-ondernemingen Koopmans Bouwgroep en ERA Contour.

De basis voor lekkerEIGENhuis is een flexibel bouwconcept waarmee in 12 weken een huis opgeleverd kan worden. De wensen en behoeften van de consument vormen het uitgangspunt hoe de woning eruit komt te zien. Met behulp van de Woonsmaaktest, ontwikkeld in samenwerking met onderzoeks- en communicatiebureaus The Smart Agent Company en ’t Idee, kiest de consument het gewenste woonprofiel dat gekoppeld is aan een set basisontwerpen. Vervolgens kan hij de woning volledig op smaak maken naar eigen woonbehoefte. 

 

Configurator

Een vernieuwend onderdeel van lekkerEIGENhuis is de configurator. Deze techniek zet de basisontwerpen, de vragen en de wensen van de woonconsument rechtstreeks door naar het productieproces. Dat levert een enorme efficiencywinst op. Geen tussenschakels, geen tijdverlies en geen kans op fouten in overdrachtsmomenten. De consument kan zelf de configurator aansturen. Thuis op pc, laptop of tablet, of samen met bijvoorbeeld de makelaar of woonadviseur kan hij zijn eigen woning samenstellen én bestellen. De configurator is ontwikkeld in samenwerking met het European Design Centre, iBuild Green en vijf nationale en internationale technische universiteiten

 

Vanaf 4 woningen al rendabel

Met lekkerEIGENhuis kunnen TBI-ondernemingen binnen 12 weken een starters- of gezinswoning bouwen. De basis is het prefab bouwsysteem SurPlus®Advanta, waarmee het mogelijk en rendabel is om al vanaf vier woningen te bouwen in minimale blokgroottes van twee woningen. Kleine aantallen en snelheid bieden veel kansen voor de doorgang van bouwprojecten in de huidige woningmarkt. Koopmans Bouwgroep realiseerde op basis van dit bouwsysteem al projecten in Hoonhorst, Almere en Zutphen. ERA Contour organiseert momenteel de klantenpanels voor een lekkerEIGENhuis-project in de Rotterdamse Zuidwijk. Ook voor huurwoningen biedt lekkerEIGENhuis meerwaarde. Belegger Syntrus Achmea en woningcorporatie Ymere willen met lekkerEIGENhuis huurders laten meesturen bij het op smaak brengen van hun woning om zo meer binding te creëren bij de huurwoning dan nu vaak het geval is.

 

www.lekkereigenhuis.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel