Tarkett ontvangt Green Business trofee voor strategische ontwikkeling

vrijdag 25 november 2011
timer 2 min
Tarkett, wereldleider in harde vloerbedekking en sportvloeren heeft een trofee ontvangen voor Strategische Ontwikkeling bij belangrijke bedrijven tijdens de tweede editie van de Green Business Awards in Engeland. Georganiseerd door BFM (Business FM) in samenwerking met ADEME (Bureau voor milieu en energie management) en Ernst & Young.

Deze prijs geeft de waardering weer voor de betrokkenheid van bedrijven ten aanzien van duurzaamheid. De jury, voorgezeten door Francis Mer, hulde tevens de milieustrategie van Tarkett.

Duurzaamheidstrategie

Sinds 2009 hanteert Tarkett een ambitieuze duurzaamheidstrategie. Deze wordt geïntegreerd in het productontwerp en de impact van de levenscyclus op het milieu als ook in het recyclingproces of verdere verwerking aan het einde van de productlevensduur volgens de Cradle to Cradle® gedachte.

Cradle to Cradle®

Tarkett is het eerste Franse bedrijf dat Cradle to Cradle® certificaten heeft ontvangen voor haar producten. Gelijktijdig heeft Tarkett een doorbraak bereikt in het verbeteren van de binnenluchtkwaliteit met de lancering, begin 2011, van productranges met VOS emissies tien keer lager dan huidige Europese standaarden. Tarkett is toonaangevend voor de vloerenindustrie ten aanzien van binnenluchtkwaliteit en hiermee onderstreept zij haar leiderschap in duurzaamheid.

Tarkett

Met een omzet in 2010 van 1,9 miljard euro is Tarkett marktleider in innovatieve en duurzame vloerbekleding en sportvloeren. Ongeveer 8.200 medewerkers bedienen dagelijks de klanten van Tarkett in 100 verschillende landen met 28 verschillende productielocaties. Sinds januari 2007 zijn de familie Deconinck (50%) en KKR (50%) eigenaar van Tarkett.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel