Tarkett is de eerste fabrikant van houten vloeren in Europa met Cradle to Cradle ®-gecertificeerde producten

woensdag 1 februari 2012
timer 2 min
Tarkett, wereldwijd marktleider in innovatieve vloer-en sportvloeroplossingen, is bekroond met het Cradle to Cradle ® Zilver Certificaat voor haar lamel parketcollecties Epoque, Tango, Salsa en Rumba welke in Zweden en Polen geproduceerd worden. .

Het linoleumassortiment was het eerste product van Tarkett die een Cradle to Cradle® Zilver Certificaat in juni 2011 mocht ontvangen. Hier is de Tarkett houtcollectie aan toegevoegd.

 

Vijf criteria

De Cradle to Cradle ®-certificering is gebaseerd op vijf criteria: materiaalinhoud, materiaal hergebruik, aandeel van hernieuwbare energie, het beheer van het water tijdens het productieproces en sociale verantwoordelijkheidsprincipes. Bij de certificering werd gekeken naar de chemische samenstelling van alle materialen in het product, het beoordelen van de effecten daarvan op mens en milieu, evenals het vermogen om te worden gerecycled / gecomposteerd. Het Zilver Certificaat houdt in dat de ingrediënten die worden gebruikt voor het parket zijn geïdentificeerd en beoordeeld.

 

EPEA

Begin 2011, sloot Tarkett een partnerschap met het internationale wetenschappelijk instituut EPEA (Environmental Protection and Encouragement Agency) om het Cradle to Cradle concept te implementeren. Tarkett wil ecoinnovaties ondersteunen zonder in strijd te zijn met de economische groei en milieuaspecten. Sinds 2009 is de groep bezig met een ambitieus duurzaamheidstrategie die niet alleen gericht is op het minimaliseren van de effecten op het milieu, maar ook gericht is op het ontwerpen van producten die voor hergebruik met een positieve impact volgens het Cradle to Cradle principe zorgen. Tarkett is het eerste Franse bedrijf dat dit concept promoot en meeneemt in het ontwikkelen van haar materialen en in termen van productcertificering.

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel