Symposium Groen Licht: groene architectuur leeft!

woensdag 9 mei 2012
timer 2 min
Hoe kunnen we samen een nieuwe duurzame wereld bouwen? Door te leren van de natuur!  Groen en daglicht vitaliseren, we worden er fitter, creatiever en alerter door. En groen biedt belangrijke kansen voor het binnenmilieu en energetische systemen in gebouwen. Over groen licht in de architectuur organiseert Knooppunt Bouwen met Groen op 22 mei het symposium Groen Licht in Villa Flora, op de Floriade 2012.

Internationale toparchitecten zijn uitgenodigd om hun visie te geven op de samenhang tussen gebouwen, beplanting, natuur en ecosystemen.  Michael Pawlyn (UK), Martin Haas (Behnisch Architektur, Duitsland), Luis de Garrido (Spanje) en Torben Thyregod Jenssen (VELUX, Denemarken) komen naar de Floriade en spreken over trendsettende groen- en daglichttoepassingen.

 

Van groentoepassing tot ecosysteem

Behnisch staat bekend om prachtige en functioneel goed werkende groentoepassingen in en aan gebouwen, zoals  het Lumen gebouw in Wageningen. Luis de Garrido heeft zich toegelegd op ‘Artificial Nature Architecture’, een systeem waarin natuurlijke ecosystemen worden nagebootst in gebouwen. Michael Pawlyn bereikte een doorbraak met het Eden project, waarin een oud mijngebied werd omgevormd tot een botanische tuin met bijzondere kassen. Torben Thyregod geeft vanuit zijn mondiale focus een toelichting op trends en ontwikkelingen van groen en daglicht in de architectuur.

 

Inspireren en ontmoeten

Het symposium is bedoeld voor professionals uit de ontwerp-, bouw-, beheer en groensector, en voor beleidsmakers en adviseurs op het gebied van bouw en groen. Laat u inspireren door uitgekiende groen- en daglichttoepassingen, en neem de tijd om collega-professionals te ontmoeten. Voor meer informatie over het programma en de sprekers en voor aanmelden kijk op www.knooppuntbouwenmetgroen.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel