Superdome bekleed met Kalzip FC gevelsysteem

maandag 25 oktober 2010
timer 2 min
Snelle eenvoudige montage zonder doorboringen op dragende, systeemconforme rasterclickrails.

De Superdome in Louisiana (USA) werd opnieuw bekleed met in totaal 34.000 vierkante meter van het nieuwe Kalzip FC gevelsysteem, 26.000 vierkante meter van deze panelen werden op de bovenste gebogen gevel geïnstalleerd.  Het ingenieuze Kalzip FC gevelsysteem biedt een kostenbesparende oplossing door snelle eenvoudige montage zonder doorboringen op dragende, systeemconforme rasterclickrails. De montage van de panelen kan in tegenstelling tot gangbare paneelsystemen zowel van boven naar beneden als van beneden naar boven worden gemonteerd. Tevens zijn de banen individueel uitwisselbaar wat een groot voordeel biedt bij het vervangen van beschadigde panelen.

 

Met een hoogte van meer dan 83 meter en een diameter van 207 meter is het staatseigendom Louisiana Superdome nog steeds de grootste vaste koepel ter wereld. Na de doortocht van orkaan Katrina in 2005, leed de Louisiana Superdome ernstige schade aan het dak en de wanden terwijl het bijna 30.000 mensen beschermde tegen het heftige stormweer buiten.

 

Na beoordeling van de schade produceerde het Facility Planning & Control Agency van de staat Louisiana een reeks op prestatie gebaseerde criteria voor het herstel van het unieke aluminium uiterlijk met een nieuw systeem dat weerstand biedt tegen orkaanwinden en, belangrijker nog, waarbij het mogelijk werd om individuele panelen snel te verwijderen en te vervangen zonder de daarnaast gelegen panelen te beïnvloeden. Een team van specialisten werd aangesteld om met Trahan Architects – de hoofdarchitect in deze gezamenlijke onderneming – samen te werken aan dit grootse renovatieproject.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel