SunCycle genomineerd voor Dutch Solar Award

woensdag 18 januari 2012
timer 2 min
De jury van de Dutch Solar Awards nomineert SunCycle voor de Industry Development Award. De twee andere nominaties zijn het Energiedak-Plus van Schiebroek Energie Daken en met de COSMOS pv-moduletechnologie van TULiPPS Solar.

De winnaars van de Dutch Solar Awards worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke awardshow 16 februari 2012 op High Tech Campus Eindhoven.

 

Over SunCycle

Het door SunCycle ontwikkelde zonnepaneel concentreert zonlicht met behulp van een intern bewegingssysteem. Hierdoor kunnen de panelen – in tegenstelling tot andere concentrator systemen – toch statisch worden bevestigd. Het geconcentreerde zonlicht wordt opgevangen in een hoogrendement zonnecel. De hoogrendement cel is duurder dan een ‘gewone’ zonnecel, maar door het zonlicht te concentreren is er veel minder voor nodig: slechts één vierkante centimeter zonnecel per duizend vierkante centimeter zonnepaneel. De cellen genereren daardoor ruim duizend keer zoveel stroom als een gewone zonnecel. Bovendien leveren SunCycle panelen naast stroom, ook thermische energie in de vorm van warm water.

 

In de woon- en werkomgeving

Groot voordeel van het door SunCycle ontwikkelde concentratorsysteem is het feit dat het eenvoudiger en goedkoper te realiseren is dan de gangbare, grootschalige concentratorsystemen. Daardoor is het geschikt voor toepassing in de woon- en werkomgeving. De eerste series uit de productie worden begin 2012 geïnstalleerd in enkele proefprojecten. Dat jaar is bedoeld om het product te certificeren en de massaproductie op te starten. Vanaf begin 2013 zullen de producten op de markt worden geïntroduceerd.

 

Over Dutch Solar Awards

De Dutch Solar Awards zijn een landelijke competitie waarin Nederlandse solar bedrijven en experts hun prestaties met elkaar meten. De awards hebben als doel om zonne-energie in het spreekwoordelijke zonnetje te zetten en de toepassing te promoten. In totaal zullen in februari 2012 vier prijzen worden uitgereikt: de Industry Development Award voor meest toonaangevende innovatie, de Project Development Award voor het beste gerealiseerde project met zonne-energiesystemen, de Young Solar Award voor de meest belovende solar start-up en de Solar Thesis Award voor de beste thesis.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel