Studioninedots maakt winnend ontwerp voor kantoorgebouw in Parijs

maandag 19 november 2012
timer 2 min
Studioninedots wint de besloten prijsvraag met het ontwerp voor een kantoorgebouw van 9200m2 voor Kaufman & Broad in Parijs. Kavel Ya ligt nabij de Seine, aan het Parc Billancourt en recht tegenover L'île Seguin. Veelbelovende teams en gerenommeerde architecten zoals Jean Nouvel, Dominique Perrault, KCAP, LAN architecture, Sauerbruch Hutton and Baumshlager Eberle dragen bij aan de ontwikkeling van dit gebied.

Voor deze plek ontwierp Studioninedots in samenwerking met Ateliers 115 architectes een alzijdig gebouw met een unieke, contextgebonden identiteit.

 

Laatste grote ontwikkelingsgebied binnen Grand Paris

Het voormalige fabriekterrein van Renault in Boulogne Billancourt is het laatste grote ontwikkelingsgebied dat binnen het Grand Paris een heel eigen en vernieuwende identiteit genereert. Er zullen zo'n 15.000 mensen gaan wonen en werken. Kavel Ya is aan de oostzijde van dit gebied gesitueerd. Met zijn zuidelijke punt ligt het aan een belangrijke kruising op de Avenue Pierre Lefaucheux, de straat die de overgang vormt tussen de hoogbouw van de wijk en Parc Billancourt en Seine.

 

Iconisch kantoorgebouw

Studioninedots ontwierp een goed leesbaar, iconisch kantoorgebouw dat stevig overeind blijft tussen de overige hoogbouw aan de parkzijde van de Avenue Pierre Lefaucheux. Door het aanbrengen van horizontale geledingen, vindt het tegelijk aansluiting bij de kleinschaligere woningbouwontwikkelingen op de locatie. De open entree is naar het park gericht en geeft een spannende doorkijk naar het binnenhof.

 

Aluminium en glas

De gevel is een combinatie van bronskleurig aluminium en glas. Door verticale, aluminium lamellen onder een hoek te plaatsen, wordt de periode waarbij het zonlicht naar binnen kan komen geminimaliseerd terwijl het uitzicht behouden blijft. Afhankelijk van de hoeveelheid zonbelasting en de oriëntatie zijn de lamellen dichter op elkaar, of verder van elkaar geplaatst. Dit geeft het gebouw een wisselende aanblik die steeds doet verrassen.

 

www.studioninedots.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel