Studio Prototype wint met ontwerp horecazaak op IJburg

maandag 25 juli 2011
timer 2 min
Stadsdeel Oost heeft Paviljoen Thuiz , een ontwerp van architectenbureau Studio Prototype, uitgeroepen tot winnaar van de prijsvraag voor een zelfstandige voorziening midden in het Theo van Goghpark op IJburg. Thuiz krijgt de sfeer van een huiskamer en biedt volop activiteiten voor een brede doelgroep, met name voor kinderen


Het paviljoen heeft de vorm van een ziggurat (terrasvormige piramide), die wordt uitgevoerd in natuurlijke materialen. Thuiz wil diverse laagdrempelige en buurtgerichte diensten aanbieden.

Overtuigend plan

Stadsdeelwethouder Openbare Ruimte, Economie en Duurzaamheid Nevin Özütok: "Ik ben verguld met deze winnaar. Thuiz maakt maximaal gebruik van de mogelijkheden die deze plek op IJburg biedt en levert met het aanbod van activiteiten een waardevolle bijdrage aan de buurt."

Prijsvraag

Bij de aanleg van het Theo van Goghpark is rekening gehouden met een te ontwikkelen zelfstandige horecagelegenheid in het park. In het stedenbouwkundig plan is deze locatie aangegeven als een voorziening met terras. In juni 2010 heeft stadsdeel Oost een prijsvraag uitgeschreven voor de ontwikkeling en exploitatie van deze zelfstandige horecazaak. Er zijn zes plannen ingediend. Op basis van de scorelijst die vooraf was gepubliceerd, heeft de selectiecommissie drie ervan positief beoordeeld. Van de drie gegadigden hebben twee deelnemers een definitief plan ingediend. Deze inzendingen zijn getoetst aan diverse criteria, waaronder economische haalbaarheid op korte en lange termijn, aansluiting bij verschillende doelgroepen, duurzaamheid en de ervaring van de ondernemers.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel