Strikolith introduceert Peents Cura-AM

dinsdag 1 november 2011
timer 2 min
Strikolith brengt binnen haar productgroep Muurverven een revolutionair product op de markt: Peents Cura-AM. Deze verven zijn de allereerste toepassing van AM Inside®, een werkelijk unieke antimicrobiële technologie die een veilige en duurzame bescherming biedt tegen schadelijke bacteriën, schimmels en algen.

De gebruikelijke manieren om bacteriën, schimmels en algen te bestrijden gaan uit van chemische of biologische bestrijdingsmiddelen. Dat levert hoe langer hoe meer bacterie- en schimmelstammen op die immuun worden. MRSA is een bekend voorbeeld en heel recent was de potentieel gevaarlijke schimmel Aspergillus fumigatus negatief in het nieuws omdat in 10 jaar tijd het aantal resistente stammen gegroeid was van 0 naar 5%.

 

Nanoprikkeldraad

Het revolutionaire aan AM Inside® is de mechanische werking. Het werkt op nanoniveau als een laagje prikkeldraad, een mechanische coating waarop schadelijke organismen zich letterlijk stuklopen. Ze kunnen hier geen immuniteit tegen ontwikkelen, het bevat geen zware metalen of giftige bestanddelen en de werking is langdurig omdat AM Inside® niet verdampt of afgeeft, ook niet na reiniging. Deze duurzame kwaliteit maakt de toepassing ook kostenbesparend.

 

AM Inside® is een innovatie van Hossein Mahmoud van AM Coatings uit Ede. Als mogelijke doelgroepen zijn aan te merken ziekenhuizen, zorgcentra, de veehouderij, sportfaciliteiten, sauna’s, publieke ruimten waar ziekteverwekkers kunnen worden overgedragen, gebouwen die te lijden hebben onder schimmelvorming en de textielindustrie.

 

Peents Cure-AM

Met Peents Cure-AM is Strikolith het eerste bedrijf dat AM Inside® in het productassortiment voert. Het duurzame karakter, de zeer veelbelovende fysische en biologische eigenschappen en de talloze toepassingsgebieden van AM Inside® maken dit een logische stap voor een innovatief bedrijf als Strikolith

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel