Steinel versterkt KNX Nederland in licht- en klimaatsturing

woensdag 28 september 2011
timer 2 min
Het Duitse bedrijf Steinel, een specialist in bewegingsmelders en besturingen voor verlichting, is lid van KNX Nederland geworden. Binnen het KNX-netwerk zal Steinel, dat in Nederland wordt vertegenwoordigd door VSA Licht, meehelpen om de KNX-markt groter te maken.

De producten van Steinel zijn bij uitstek geschikt om verlichting en klimaatinstallaties volledig automatisch te laten schakelen, zonder dat mensen daar omkijken naar hebben.

 

Sensortechnologie

Steinel levert diverse, verschillende bewegingsmelders die via geavanceerde sensortechnologie ervoor kunnen zorgen dat licht automatisch aan of uit wordt geschakeld, maar ook – wanneer dat nodig is – wordt gedimd in bijvoorbeeld een daglichtafhankelijke regeling. Bovendien zijn de sensoren te gebruiken voor het schakelen en regelen van klimaatinstallaties. Zo kan men zorgen dat in een kantoorruimte waar geen mensen aanwezig zijn, de verwarming, airco of ventilatie niet onnodig blijft draaien.

 

Bewegingsdetectie

Steinel wil in de markt voor KNX-installaties de komende jaren meegroeien en verwacht dat haar producten zullen bijdragen om de KNX-markt in zijn geheel nog groter te maken. Zo zorgen de betrouwbare aanwezigheidsmelders ervoor dat er adequate schakelingen plaatsvinden en de installaties alleen worden uitgeschakeld als er gedurende een vastgestelde periode geen beweging is gedetecteerd. De lichtsensoren kunnen, op basis van het intredende buitenlicht, de kunstverlichting aan of uitschakelen, maar ook dimmen naar een niveau van 50 of 10 procent.

 

VSA Licht

Steinel wordt in Nederland op de markt gebracht door VSA Licht uit Oirschot. VSA vertegenwoordigt een groot aantal toonaangevende fabrikanten van verlichting, opbergsystemen, bedrijfs- en bedrijfswageninrichting, metaalbewerkingsmachines, elektrisch en handgereedschap. Ter ondersteuning van de vakman heeft VSA Licht verschillende deskundigen in dienst die passende adviezen kunnen geven. Op de website stelt het bedrijf diverse tools beschikbaar voor bijvoorbeeld sensorkeuze, lichtberekeningen of led-oplossingen.

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel