Werkomgevingspecialist Steelcase is genomineerd voor de Koning Willem I Plaquette 2012 voor Duurzaam Ondernemerschap. Steelcase is eveneens kanshebber voor de EBAE, de European Business Awards for the Environment.
Steelcase, Nederlands voorbeeld van duurzaam ondernemerschap
woensdag 21 maart 2012
2 min
De Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap is de natuurlijke opvolger van het Ei van Columbus. De Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap beloont duurzame innovaties van kleine of grote organisaties.
Van de in totaal 32 aanmeldingen is Steelcase als een van de drie kanshebbers overgebleven in de categorie duurzaam produceren. Hierdoor heeft Steelcase zich eveneens mogen inschrijven voor de EBAE, de European Business Awards for the Environment. De Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2012 wordt op 8 mei tijdens de Floriade in Venlo uitgereikt.
Steelcase opereert altijd vanuit de overtuiging dat profit in balans moet zijn met people en planet. Het duurzaamheidbeleid van Steelcase is gebaseerd op drie strategische acties: materiaalchemie, LevensCyclusAnalyse en Recycling/Hergebruik.
Materiaalchemie
Dit slaat op het feit dat de materialen die worden gebruikt in de producten van Steelcase, worden gekozen op basis van een diepgaande materiaalchemische analyse en op het gegeven dat de chemische bestanddelen worden beoordeeld aan de hand van de 19 Cradle to Cradle-criteria voor mens en milieu.
LevensCyclusAnalyse
Naast een zorgvuldige materiaalkeuze vermindert Steelcase de milieueffecten van zijn producten met behulp van de LevensCyclusAnalyse (LCA)-methodiek. Hierbij worden de milieueffecten van een product gemeten over de verschillende stadia van de levenscyclus, van de keuze van het materiaal tot het einde van de gebruiksduur.
Recycling
Ten derde faciliteert en stimuleert Steelcase recycling en hergebruik van materialen en producten. De producten bestaan zoveel mogelijk uit gerecycled materiaal en zijn ontworpen volgens de principe van eco-design. Dat laatste wil zeggen dat de producten van Steelcase eenvoudig te demonteren zijn. Reycling wordt hierdoor eenvoudiger en goedkoper.
Het structureel en nauwgezet volgen van deze richtlijnen sorteert daadwerkelijk effect. Steelcase slaagde er de laatste jaren in om 63 procent minder waterverbruik te realiseren, 59 procent minder broeikasgasemissies, 71 procent minder afval en 94 procent minder VOS-emissies.
Reactie toevoegen