Steeds meer bedrijven omarmen C2C

dinsdag 8 november 2011
timer 2 min
“Op een of andere manier is het concept van C2C zoveel meer aantrekkelijk dan het gebruikelijke duurzaamheids denken. Dat merk ik aan het enthousiasme van bedrijven en studenten maar ook van gewone burgers! Binnen DSM daagt het medewerkers uit om nieuwe paden te bewandelen.” Dat zegt  Rinus van den Berg, Industrial & Architectural designer, DSM Material Science Centre.

“Wij screenen al onze processen en materialen en kijken daar ook met een C2C bril naar. Dit jaar hebben we een aanzienlijk aantal materialen in een C2C gecertificeerd portfolio ondergebracht. Wij merken dat de bedrijven die wij beleveren steeds meer interesse krijgen voor dat portfolio.”

 

Verdere verdieping

“C2C is een verdere verdieping van het doen en denken over duurzaamheid. Het omarmt bij wijze van spreken alle bekende duurzaamheid strategieën maar voegt daar het concept van eco-effectiviteit aan toe. Dat we wellicht met onze technologie onze ‘natuurlijke en kunstmatig’ leefmilieu kunnen verbeteren. Zodat de leefkwaliteit op aarde behouden blijft voor toekomstige generaties.”

Van den Berg bestrijdt dat implementatie van C2C traag verloopt althans in Nederland. “Het aantal bedrijven dat C2C omarmt, neemt dagelijks toe. En waarom? Er is eigenlijk geen echt alternatief! De vraag is ook niet of C2C mainstream wordt! De vraag is hoelang we nog accepteren dat de wereld als resultaat van ons handelen naar de klote gaat!”

 

Alle zeilen bijzetten

“We zullen alle zeilen moeten bijzetten om een betere wereld te creëren. En daarvoor hebben we schone technologie en schone concepten nodig. Een technologie die meer brengt dan ze neemt! Wij als DSM omarmen het C2C concept maar staan nog ver weg van eco-effectiviteit. Wij zijn nog steeds bezig om de ecologische impact van onze processen te optimaliseren. Hoewel het concept van eco-effectiviteit een gigantische uitdaging voor innovatie is, zal het effect daarvan nog lang op zich laten wachten. Meer eco-effectieve innovaties zijn wat mij betreft de toekomst.”

 

Meer weten? Kijk op de homepage van Stedebouw & Architectuur en volg de ontwikkeling van de eerste C2C woning van Nederland.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel