Start bouw omvangrijke tijdelijke zorghuisvesting De Hartekamp in Heemstede

woensdag 24 augustus 2011
timer 2 min
Wagenbouw is gestart met de bouw van vier gebouwen met een totale oppervlakte van 6.400 vierkante meter voor De Hartekamp Groep in Heemstede.

De Hartekamp Groep biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een (verstandelijke) beperking. Voor deze zorginstelling staat een groot nieuwbouwplan op de agenda; de huidige huisvesting voldoet niet meer aan de wettelijke eisen en moet volledig worden gesloopt. Ter overbrugging ontwikkelt Wagenbouw een fraai tijdelijk woonzorgcentrum waar cliënten van deze zorginstelling de komende vier jaar met plezier kunnen wonen.

 

Flexibiliteit en duurzaamheid

De tijdelijke woningen voldoen aan alle wettelijke eisen en bepalingen die de overheid aan zorghuisvesting stelt. Omdat het hier gaat om mensen met een verstandelijke beperking voor wie de zorgvraag alleen binnen de beslotenheid van een terrein kan worden beantwoord, gaat veel aandacht naar klantspecifieke voorzieningen die per kamer worden aangebracht. Eind mei 2012 vindt de oplevering van deze omvangrijke huisvesting plaats. Na circa vier jaar kan het gebouw gedemonteerd worden en op een andere plek weer worden opgebouwd. Flexibiliteit en duurzaamheid zijn grote voordelen van de prefab bouwsystemen van Wagenbouw.

 

Stevig en lang voortraject

Reeds in 2007 won Wagenbouw de aanbesteding voor dit project. Vervolgens liep het plan vertraging op door externe factoren. Wagenbouw bleef continu bij de opdrachtgever aangesloten. Door het denken in oplossingen, open en transparant te zijn, heeft Wagenbouw waarde kunnen toevoegen en de knelpunten uit de weg geruimd. Een instelling die uiteindelijk werd beloond.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel