Start bouw huurwoningen in Vathorst Amersfoort

maandag 17 oktober 2011
timer 1 min
Deze week start de Alliantie in Amersfoort met nieuwbouwproject Lanen 7. In deelplan De Bron in de wijk Vathorst ontwikkelt de woningcorporatie hier 57 huurwoningen en 24 huurappartementen. Dankzij een snel bouwconcept worden de eerste woningen vanaf zomer 2012 opgeleverd.

Deelplan De Bron ligt in het hart van de wijk Vathorst in Amersfoort. Opvallend aan het project Lanen 7 is de bijzondere baksteenarchitectuur van de woningen en het appartementengebouw. De eengezinswoningen hebben 3 of 4 slaapkamers en een tuin die uitkomt op een binnenhofje. De appartementen variëren in grootte van 83 tot 93 vierkante meter. Ongeveer drie maanden voor de oplevering start de verhuurprocedure.

 

Heembouw

De bouw wordt uitgevoerd door Heembouw, vestiging Amersfoort. Vanaf 19 oktober starten de heiwerkzaamheden voor de appartementen. Een week later worden heipalen geboord voor de eengezinswoningen.

 

Wonen in Vathorst

Deze prachtige buitenwijk van Amersfoort biedt diverse buurten met elk hun eigen sfeer. Bijzonder is de ligging aan het uitgestrekte natuurgebied Arkhemheen-Eemland. De wijk is goed bereikbaar per fiets, trein en auto en biedt veel faciliteiten. Zoals een uitgebreid winkelcentrum, verschillende sportverenigingen, basis- en voortgezet onderwijs, twee culturele centra met onder andere een bibliotheek en een theater, een medisch centrum en natuurlijk het grootste skatepark van Europa.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel