Stadsarchitect van Kopenhagen komt naar Nederland

woensdag 14 maart 2012
timer 2 min
Tina Saaby, stadsarchitect van Kopenhagen, spreekt op 10 mei a.s. in Amsterdam, over actuele stedenbouwkundige en architectonische ontwikkelingen in en rond Kopenhagen, en de toekomstplannen van de stad. De lezing vindt plaats in het Mosa Architectural Ceramics Center (MACC) in Amsterdam. Aanvang 17.00 uur.

Het initiatief is afkomstig van Peter van Dam, Deens consul in Nederland. In samenwerking met het Deens architectuur instituut organiseert Van Dam een uitwisselingsprogramma. Een Nederlandse architect spreekt in Kopenhagen en een Deense architect komt naar Nederland.

Rijksbouwmeester

Frits van Dongen, als Rijksbouwmeester, opent de reeks.  Tegenhanger van Frits van Dongen is stadsarchitect Tina Saaby. Het fenomeen Rijksbouwmeester is in Denemarken onbekend en men is zeer geïnteresseerd in hoe deze rol in ons land wordt ingevuld. Geïnspireerd door het Rijksbouwmeesterschap in Nederland zou Denemarken ertoe over kunnen gaan om een vergelijkbare functie in het leven te roepen, zoals eerder België ook heef gedaan, aldus Peter van Dam.

WITRAZ Arkitekter

Tina Saaby volgde een architectuuropleiding in Kopenhagen. Ze is partner van het bureau WITRAZ Arkitekter. Social housing is een van haar aandachtsgebieden. Over de achtergrond van Saaby en haar visie op architectuur en stedenbouw zie hiervoor het video-interview op http://ecosistemaurbano.tv/2010/03/interview-with-tina-saaby/

Mosa Architectural Ceramics Center (MACC

Mosa heeft begin mei 2011 haar eerste Mosa Architectural Ceramics Center (MACC) in Nederland geopend. Dit naast de reeds bestaande MACCs in Duitsland, Engeland, Italië en Zwitserland.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel