Specialisten bundelen krachten in Isofinish buitengevelisolatie

woensdag 5 december 2012
timer 2 min
Isofinish is een nieuw innovatief concept voor isolatie en afwerking van buitengevels. Het combineert de isolatieplaten van Recticel Insulation, de gevelschroeven van Borgh en de gevelafwerking van Eternit tot een hoogwaardige oplossing voor buitengevelisolatie én -verfraaiing.

Het systeem, dat aan de bestaande gevel bevestigd wordt, resulteert in een energiebesparing tot 25%. Tegelijkertijd krijgt de gevel door de afwerking met gevelplaten, Cedral stroken (Sidings) of leien een eigentijdse uitstraling. Borgh en Eternit presenteren Isofinish tijdens de Bouwbeurs in hal 12, standnummer E076 en in hal 11, standnummer A058.

 

Voor nieuwbouw en renovatie
Isofinish is geschikt voor nieuwbouw en renovatie en biedt voordelen voor alle partijen in de bouwkolom; van architecten en aannemers tot woningbouwcoöperaties en bewoners. Dankzij de ultradunne isolatieplaten en regelbare gevelschroeven zorgt Isofinish voor een hoogwaardig en doorlopend isolatieschild zonder koudebruggen. Bij renovatie is het niet nodig de fundatie aan te passen en het systeem biedt architecten een enorme keuze in eigentijdse gevelbekleding. Woningcorporaties omarmen Isofinish omdat het duurzaam is, leidt tot een forse energiebesparing en er geen werkzaamheden in de woning hoeven plaats te vinden. Voor bewoners voorkomt dit overlast en van ruimteverlies binnen de woning is geen sprake.
 
Tijdbesparende montage
Voor aannemers is Isofinish snel en eenvoudig te monteren en minder tijdrovend dan montage van traditionele systemen. De eerste stap is de bevestiging van platen Powerwall buitengevelisolatie tegen de bestaande gevel met pluggen of isolatiedoorns. Vervolgens bevestigt de aannemer een houten draagconstructie met horizontaal geplaatste Facafix gevelschroeven. Door een deel van deze schroeven te voorzien van schuin geplaatste vakwerkschroeven neemt het draagvermogen van de constructie toe. Tenslotte wordt de gevelbekleding aangebracht.
 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel