Somfy lanceert de TaHoma

maandag 13 februari 2012
timer 2 min
Somfy, marktleider van motoren en besturingen voor o.a. buiten- en binnenzonweringen en rolluiken, brengt deze winter de TaHoma op de Nederlandse markt. De TaHoma is een router die via internet draadloos in verbinding staat met het huis.

Door middel van de smartphone, tablet of pc kan de TaHoma worden aangestuurd en kan er een opdracht worden gegeven aan de verschillende toepassingen in en rondom het huis.

Home Motion

De TaHoma valt onder de Home Motion oplossingen, ofwel huisautomatiseringsoplossingen. Home Motion by Somfy houdt in dat alle elektrische voorzieningen in en rond het huis kunnen worden bestuurd via de afstandsbediening, laptop, tablet, smartphone of zelfs helemaal automatisch via sensoren of tijdklok. Alle Home Motion producten, zoals buitenzonwering, rolluiken, screens, raamdecoratie en gordijnen, tuinhekken en garagepoorten kunnen op een eenvoudige manier gezamenlijk worden aangestuurd.

io-homecontrol

Een belangrijke stap om dit te bereiken is de ontwikkeling van de io-homecontrol technologie, een radiografische techniek met het 2-weg principe die het mogelijk maakt draadloos te communiceren onafhankelijk van weer, tijd en plaats. Deze technologie werkt volgens een 2-weg principe waardoor apparaten altijd feedback zullen geven na elke opdracht.  In de praktijk betekent dat bijvoorbeeld bij het sluiten van een garagedeur, de rolluikmotor een signaal terug stuurt dat zegt: “Ik ben nu uitgerold en gesloten.” Dat geldt uiteraard ook voor de andere gemotoriseerde systemen.

Effectief beheren

Ook kunt u zogenaamde “scenario’s” programmeren. Hiermee kunnen gebruikers meerdere producten tegelijk effectief beheren. Een scenario stelt ieder onderdeel van een productengroep op hetzelfde moment in op de gewenste afstelling. De Scene “Goedemorgen” kan bijvoorbeeld de lamellen opentrekken in de keuken, de lichten aan doen in de badkamer en het alarm deactiveren, allemaal met één druk op de knop.

www.homemotionhouse.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel