SIR-55, LAKA Huis en Bouwfonds slaan de handen ineen

donderdag 20 september 2012
timer 3 min
Stichting Initiatieven Realisatie 55+ Woningbouw (SIR-55), LAKA Huis en Bouwfonds Ontwikkeling hebben besloten hun samenwerking te intensiveren.

SIR-55 is een landelijke woonconsumentenorganisatie die zich als belangenbehartiger inzet om de woonwensen van 55-plussers en andere doelgroepen te realiseren. LAKA Huis bestaat uit vijf onafhankelijke adviesbedrijven die vanuit verschillende expertisegebieden oplossingen aandragen op het gebied van organisatie- en huisvestingsvraagstukken. Bouwfonds ontwikkelt, als grootste ontwikkelaars in Nederland, integrale woongebieden en kleinschalig commercieel vastgoed. De samenwerking vindt zijn oorsprong in eerdere gezamenlijke projecten. Vanuit hun eigen doelstellingen en historie hebben de drie partijen klantparticipatie hoog in het vaandel.

 

Waardevolle samenwerking

Bundeling van activiteiten en initiatieven van deze drie partijen draagt bij -zeker in de huidige markt- aan het succesvol initiëren en realiseren van projecten. De afspraken houden onder meer in dat partijen op het domein van collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) en mede- opdrachtgeverschap (MO) samen op zullen trekken.

 

Bouwfonds treedt hierbij op als risicodrager (voorfinanciering en achtervang) en zal actief zijn op het gebied van projectmanagement, marktonderzoek en communicatie. In de samenwerking treedt Brummelhuis, een dochteronderneming van Bouwfonds en gespecialiseerd in particulier opdrachtgeverschap, op namens Bouwfonds.

 

LAKA Huis levert haar bijdrage met de sterke link naar de zorg en op het terrein van projectmanagement, bouwtoezicht en onderhoud. SIR-55 heeft als consumentenplatform een sterke rol als intermediair tussen de consument enerzijds en banken, overheid en marktpartijen anderzijds.

Om de samenwerking kracht bij te zetten is een partneroverleg in het leven geroepen waarin de drie partijen zitting hebben.

 

Peter Verleg, voorzitter Stichting SIR-55: "SIR-55 heeft ambitie, kennis en een maatschappelijke doelstelling. Door de samenwerking met Bouwfonds en LAKA Huis haalt onze (vrijwilligers-) organisatie meer expertise op verschillende gebieden binnen zodat we nog beter in staat zijn om uit te groeien tot hét platform voor de woonconsument in Nederland. We kunnen zo ook onze lokale en regionale herkenbaarheid verder uitbouwen. Het stichtingsbestuur heeft vertrouwen in de meerwaarde van deze samenwerking, in het belang van de woonconsument".

 

De wens van de klant centraal

Aansluiten bij de wensen en behoeften van klanten vormt de kern van de drie organisaties. Belangenorganisatie SIR-55 met 4000 leden en 120 vrijwilligers heeft als doel het realiseren van optimaal woongenot voor haar leden in verschillende levensfasen. De gezamenlijke organisaties van LAKA Huis staan voor het vergroten van woon-, werk-, en levensgeluk van de mens. Bouwfonds heeft een lange traditie in maatschappelijk ondernemen. Zo ondersteunden zij diverse initiatieven om de positie van de consument te waarborgen en te versterken zoals het Garantie Instituut Wonen en stonden zij aan de wieg van de oprichting van de Vereniging Eigen Huis.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel