Siemens Aquaris: het eerste digitale hoortoestel dat water- en stofdicht én schokbestendig is.

dinsdag 7 februari 2012
timer 2 min
De nieuwe Siemens Aquaris is het eerste digitale hoortoestel dat water- en stofdicht én schokbestendig is. Eindelijk dus een echte oplossing voor slechthorenden in de bouwnijverheid.

Gehoorschade komt veel voor bij werknemers in de bouw. Gereedschappen, radio's, voertuigen, compressoren en machines zorgen voor een constant geluidsniveau dat veel hoger ligt dan op een ander soort werkplek. Uit recent onderzoek van de afdeling Klinische & Experimentele Audiologie van het Amsterdam Medisch Centrum blijkt dan ook dat werknemers in de bouw een slechter gehoor hebben dan leeftijdsgenoten die niet in lawaai werken. In 2010 kwam 94 procent van de meldingen van beroepsmatige lawaaislechthorendheid voor rekening van de bouwnijverheid, meldt het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten.

 

Gevaarlijke situaties op de bouwplaats

Als preventie niet heeft geholpen ligt de oplossing voor bouwvakkers met gehoorschade bij het hoortoestel. Helaas zijn deze apparaatjes echter slecht bestand tegen vocht, water en stof. Niet voor niets zijn dit de hoofdoorzaken van storingen aan toestellen. “Nu wordt in de bouw ook heel vaak in vochtige en stoffige omstandigheden gewerkt”, aldus Richard Zoetemelk, directeur van Siemens Audiologie Techniek. “Uit ons eigen onderzoek blijkt dat 90% van de slechthorenden in dat soort omstandigheden het hoortoestel uit doet om storingen en reparaties te voorkomen. Dat is niet alleen lastig, maar het niet dragen van het hoortoestel kan ook tot gevaarlijke situaties leiden op de bouwplaats.”

 

Waterdicht en stofvrij

De door Siemens geïntroduceerde Aquaris is het enige digitale hoortoestel dat echt water- en stofdicht en schokbestendig is en de duizenden slechthorenden in de bouwsector daadwerkelijk een leven zonder beperkingen biedt. Uniek is dat de Aquaris het enige hoortoestel is met een volledige IP57-certificatie. Dit betekent onder andere dat het toestel 30 minuten lang tot een diepte van één meter onder water kan blijven zonder dat er schade optreedt. De Aquaris is daarnaast acht uur lang bestand tegen de negatieve invloeden van een zeer stoffige omgeving, zoals de bouwplaats. Dit is mogelijk doordat de behuizing van Aquaris volledig uit één stuk bestaat. Ook erg handig is dat de buitenkant van een krasvrij, specifiek materiaal is gemaakt, wat het toestel stevig achter het oor houdt en wegglijden voorkomt.

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel