Servaasbolwerk Utrecht op 1 in top 10 sociale veiligheid

vrijdag 10 augustus 2012
timer 1 min
Selectie van Tobias Woldendorp van DSP-groep.

De 16 appartementen op het Servaasbolwerk in Utrecht van AWG-architecten zijn volgens Tobias Woldendorp van DSP-groep het meest sociaal veilige project. Tobias Woldendorp stelde een top 10 samen van sociaal veilige projecten voor de thema-editie Brand/Veiligheid van Stedebouw & Architectuur, die eind augustus verschijnt.

 

In zijn toelichting op de nummer 1 van zijn top 10 schrijft Woldendorp: "Op een voormalig fundament op een uitloper van de vestingwal is een appartementencomplex gebouwd. De woningen zijn opgetild en kijken vanuit een onverwachte hoek op een ‘s avonds verlaten stuk stad: op de verdiepingen zijn er balkons, waarmee sociale ogen en oren worden toegevoegd op een scharnierpunt van bastion en stratenstelsel."

 

Bestel hier alvast het themanummer Brand/Veiligheid van Stedebouw & Architectuur.

 

Meer weten over Utrecht? Bestel hier de stedenspecial over Utrecht.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel