Schuurmans Afbouwsystemen wint Saint-Gobain Gyproc Trophy 2011

woensdag 9 november 2011
timer 3 min
Schuurmans Afbouwsystemen B.V. in Vught is de winnaar van de tweejaarlijkse Saint-Gobain Gyproc Trophy 2011. Het bedrijf krijgt de prijs voor de realisatie van het afbouwproject in het nieuwe hoofdkantoor van KPMG Langerhuize in Amstelveen. MAT Afbouw B.V. in Zaltbommel werd tijdens de feestelijke bekendmaking van de Gyproc Trophy onderscheiden met de Innovatieprijs 2011 voor het project Stadskantoor Nieuwegein.

Net als de Innovatieprijs werd de Publieksprijs dit jaar voor de eerste keer uitgereikt. En ook deze prijs werd gewonnen door MAT Afbouw  voor het Stadskantoor Nieuwegein.

 

Trophy

In het project voor KPMG Langerhuize maakte Schuurmans Afbouwsystemen gebruik van diverse Gyproc-systemen. Volgens de jury getuigt de uitvoering van een bijzondere vakkundige klasse. Het hoofdkantoor van KPMG Langerhuize werd door architect Marcel van der Schalk in Amsterdam ontworpen en Bouwbedrijf Wessels Zeist was hoofdaannemer.

Het juryrapport zegt over het winnende project: “In de atria die toegang bieden tot het pand, is de detaillering van de koven van zeer hoog niveau. De gebogen koven met geïntegreerde verlichting corrigeren de bouwtoleranties, zodat het strijklicht nagenoeg geen problemen oplevert. Schuurmans Afbouwsystemen heeft bij de koven gehandeld naar de detailleringswensen van de architect en de daarbij benodigde constructie zelf bedacht en uitgewerkt. De uitvoering heeft geleid tot een naadloze aansluiting van de systeemplafonds op de koofconstructie.”

 

Innovatieprijs

De jury had een tweeledige reden om te kiezen voor het Stadskantoor Nieuwegein als winnaar van de eerste Innovatieprijs: de optimalisatie van het Ri-Acoustic-systeem, maar vooral de rol die MAT Afbouw in het bouwproces speelde. Daarmee nam MAT Afbouw de rol op zich van procesverbetering door ketenintegratie. Het juryrapport: “Deze Gyproc Professional beseft dat ketenintegratie de toekomst is en dat een afbouwer daarin een duidelijke positie kan en moet innemen. Gezien de vroegtijdig afgewogen positie in het bouwproces en de belangrijke optimalisatie van een standaard Gyproc-product, roept de jury dan ook MAT Afbouw uit als winnaar van de Innovatieprijs.” Architectenbureau 3XN a/s in Kopenhagen tekende voor het ontwerp van het Stadskantoor, Bouwcombi Stadhuis Nieuwegein (BAM Utiliteitsbouw en Ballast Nedam)  trad op als hoofdaannemer.

 

Publieksprijs

De Publieksprijs wordt niet door een jurykeuze bepaald, maar door de stemmen van de Gyproc Professionals en het grote publiek, die via de website konden worden uitgebracht. Een duidelijke meerderheid van de stemmen ging naar het Stadskantoor Nieuwegein van MAT Afbouw, die hiermee afgetekend winnaar werd van ook deze prijs.

 

Winnaar van de Gyproc Trophy 2011 , de heer Jo Bergman namens Schuurmans Afbouwsystemen, met juryvoorzitter de heer Hans. Ruijssenaars en Peter Janmaat, algemeen directeur  van Saint-Gobain Gyproc Nederland.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel