Schoolgebouw binnen 10 weken gebouwd
Opmerkelijk aan de nieuwe behuizing is dat deze de uitstraling en het comfort van een permanent gebouw heeft. Bouwbedrijf Jan Snel gaat het pand, naar een ontwerp van JHK Architecten, realiseren. Het gebouw voldoet aan alle moderne eisen die ook bij traditionele bouw worden gesteld en heeft een levensduur van ongeveer veertig jaar.
Minder overlast en minder kosten
Groot voordeel van deze bouwmethode is dat de overlast voor buurtbewoners en gebruikers van de school beperkt blijft. Bovendien neemt de behoefte aan tijdelijke huisvesting voor scholen af, wat een flinke kostenbesparing oplevert.
Een gezamenlijke pilot
De bouw van de J.W. van de Meeneschool is een gezamenlijke pilot van de gemeente Utrecht, schoolbestuur PCOU (Protestants Christelijk Onderwijs Utrecht), schooldirectie, kinderopvangorganisatie Ludens, aannemer Jan Snel en JHK Architecten. Dit is de eerste keer dat er in Utrecht een permanente school op deze manier wordt gebouw. Wanneer deze werkwijze succesvol blijkt, kan dit bouwsysteem vaker ingezet worden bij de bouw van schoolgebouwen. Dit project is belangrijk omdat het een start kan zijn voor het anders bouwen van scholen in Utrecht.
Planning
Het streven is om de daadwerkelijke bouwperiode zoveel mogelijk te laten plaatsvinden in de vakantieperiode van de school. Leerlingen en leerkrachten van de J.W. van de Meeneschool en pedagogisch medewerkers van de buitenschoolse opvang hoeven slechts enkele maanden (in plaatst van normaliter een jaar) in een tijdelijk schoolgebouw te verblijven. Eind dit jaar verhuizen de leerlingen en leerkrachten terug naar hun vertrouwde locatie in een gloednieuw gebouw.
Reactie toevoegen