School in tien weken gebouwd
Het gebouw is wat betreft kwaliteit en uitstraling gelijkwaardig aan traditionele bouw. De bouw van de nieuwe basisschool is onderdeel van een project van de gemeente Utrecht. Een kenmerk van dit project is modulair bouwen in permanente kwaliteit. De snelheid van het bouwen en kostenbesparing zijn belangrijke redenen voor het kiezen van deze bouwmethode. Er wordt gekeken of dit bouwsysteem vaker ingezet kan worden bij scholenbouw in Utrecht.
Lagere bouwkosten
Dankzij het modulaire bouwsysteem was het mogelijk om in korte tijd een kwalitatief hoogwaardig nieuw schoolgebouw neer te zetten. De kosten van semi- permanente bouw zijn gemiddeld 20 tot 25 procent minder dan de kosten van traditionele bouw. Daarbovenop komen de exploitatievoordelen van een zeer korte bouwtijd. Het nieuwe schoolgebouw voldoet aan alle moderne eisen die ook bij traditionele bouw worden gesteld. Het gebouw is onder andere voorzien van een binnenklimaat om een zo gunstig mogelijk leer- en werkklimaat te creëren. Harry van Zandwijk, directeur van Jan Snel verwacht dat deze manier van scholenbouw de komende jaren sterk zal groeien vanwege de vele voordelen die prefab bouw biedt.
In het najaar evalueren alle betrokken partijen het project. Met een positieve conclusie kan dit bouwsysteem vaker worden ingezet bij de bouw van scholen in Utrecht. Het schoolgebouw is ontworpen door JHK Architecten en kan 40 jaar blijven staan.
Reactie toevoegen