School in tien weken gebouwd

woensdag 9 november 2011
timer 2 min
In slechts 10 weken heeft Jan Snel de nieuwe basisschool ‘de Blauwe Aventurijn gebouwd. De school, een ontwerp van JHK architecten,  heeft een omvang van 1400 vierkante mete. Het is het eerste schoolgebouw in Utrecht dat op modulaire wijze is gebouwd.  Bij deze manier van bouwen worden veel onderdelen van het gebouw voorbereid in de fabriek.

Het gebouw is wat betreft kwaliteit en uitstraling gelijkwaardig aan traditionele bouw. De bouw van de nieuwe basisschool is  onderdeel van een project  van de gemeente Utrecht. Een kenmerk van dit project is modulair bouwen in permanente kwaliteit. De snelheid van het bouwen en kostenbesparing zijn belangrijke redenen voor het kiezen van deze bouwmethode. Er wordt gekeken of dit bouwsysteem vaker ingezet kan worden bij scholenbouw  in Utrecht.

 

Lagere bouwkosten

Dankzij het modulaire bouwsysteem was het mogelijk om in korte tijd een kwalitatief hoogwaardig nieuw schoolgebouw neer te zetten. De kosten van semi- permanente bouw zijn gemiddeld 20 tot 25 procent minder dan de kosten van traditionele bouw. Daarbovenop komen de exploitatievoordelen van een zeer korte bouwtijd. Het nieuwe schoolgebouw voldoet aan alle moderne eisen die ook bij traditionele bouw worden gesteld. Het gebouw is onder andere voorzien van een binnenklimaat om een zo gunstig mogelijk leer- en werkklimaat te creëren. Harry van Zandwijk, directeur van Jan Snel verwacht dat deze manier van scholenbouw de komende jaren sterk zal groeien vanwege de vele voordelen die prefab bouw biedt.

 

In het najaar evalueren alle betrokken partijen het project. Met een  positieve conclusie kan dit bouwsysteem vaker worden ingezet bij de bouw van scholen in Utrecht. Het schoolgebouw is ontworpen door JHK Architecten en kan 40 jaar blijven staan.

 

www.jansnel.com

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel