Scheveningen-kust: meer allure

zondag 29 januari 2012
timer 1 min
Na jaren voorbereiding gaat 8 maart 2010 de eerste schop de grond in voor de aanleg van het eerste deel van een nieuwe boulevard die Scheveningen Bad, Dorp en Haven met elkaar moet gaan verbinden. Het ontwerp is van de Spaanse architect en stedenbouwkundige Manuel de Sola-Morales. De nieuwe boulevard is een belangrijke stap in de ‘zeewaartsgerichte’ herontwikkeling van de kuststrook. In het masterplan Scheveningen-kust, één van de negen ontwikkelingsgebieden uit de Structuurvisie 2020, is behoud van wat thans in de kuststrook aanwezig is een belangrijk uitgangspunt. Dus geen grootschalige sloop. Ronald Janssen, projectmanager Scheveningen-kust, zegt het zo: “De bestaande kwaliteiten van Scheveningen-kust willen we in balans brengen met nieuwe ontwikkelingen.”

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel