Scheuten ontwerpt en levert geluidsschermen A74

dinsdag 6 september 2011
timer 2 min
Scheuten Glas, gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige glasproducten, heeft de geluidsschermen voor de A74 geengineerd en geleverd. De geluidsschermen die in opdracht van Dura Vermeer worden gerealiseerd, zijn geplaatst langs de nieuwe snelweg die gaat zorgen voor een betere verbinding tussen het Nederlandse en Duitse hoofdwegennet.

De werkzaamheden aan de nieuwe snelweg begonnen in 2010 en worden volgens planning afgerond in het voorjaar van 2012.

 

Directe verbinding

In het wegennet rondom Venlo ontbreekt een directe verbinding tussen de A73 met de Duitse Bundesautobahn 61 (BAB61). De A74 is hierin de ontbrekende schakel. Dura Vermeer is hoofdaannemer van het project en gaf Scheuten opdracht voor de ontwikkeling van het glasgedeelte van de geluidsschermen. Scheuten heeft al meerdere projecten met geluidsschermen gerealiseerd langs spoorwegen en autosnelwegen. In de laatstgenoemde categorie springt de geluidsbarrière langs de A2 ter hoogte van Utrecht (Hessing Autobedrijven BV) zeer in het oog.

 

Zeefdruk in verschillende samenstellingen

Voor de A74 produceerde en leverde Scheuten ruim 30.000 vierkante meter glas voorzien van zeefdruk in verschillende samenstellingen. Het basisglas is afkomstig van de moderne floatglasfabriek in Osterweddingen (Duitsland). Hier produceert Scheuten extra blank glas waarmee de lichtdoorlatendheid en transparantie van haar producten wordt bevorderd. De logistiek rondom het project A74 is complex omdat de opslagruimte direct naast de snelweg zeer beperkt is. Dankzij de ervaring met soortgelijke projecten is Scheuten echter in staat de schermen just-in-time te leveren.

 

Scheuten Absoluut Glastechniek

De engineering van de detailleringen van het glas en de integratie in de staalconstructie langs de A74 was in handen van Scheuten Absoluut Glastechniek (SAGT). SAGT biedt binnen de Scheuten-groep totaaloplossingen voor glastechnische projecten en volumineuze glasbouwprojecten. Bedrijfsleider Tom van der Heijden: “Onze toegevoegde waarde komt het beste tot zijn recht in dit soort complexe bouwtechnische projecten. De levering van hoogwaardige glasproducten vullen wij aan met kennis en advies. Wij zijn trots dat we in opdracht van Dura Vermeer dit aansprekende project hebben gerealiseerd.”

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel