SBO de Griffel uit Heerlen wint For Schools ontwerpwedstrijd

donderdag 10 november 2011
timer 3 min
SBO de Griffel uit Heerlen heeft de For Schools ontwerpwedstrijd 2011 van Forbo gewonnen. Het ontwerp van de school uit Limburg beeldt de vier seizoenen uit. Als hoofdprijs kreeg De Griffel een gratis aulavloer van het superduurzame Marmoleum, die afgelopen herfstvakantie al is gelegd. De tweede en derde prijs gingen naar respectievelijk OBS de Duizendpoot uit Geleen en CBS de Rank uit Deinum.

De belangstelling voor de ontwerpwedstrijd, die voor de tweede keer is gehouden, oversteeg de verwachtingen; de ontwerpen kwamen uit alle windstreken van Nederland. Het thema was ‘omarm de natuur’.

Een grote rol

Bij het winnende ontwerp van SBO de Griffel bleek dat alle leerlingen van groep 4b een bijdrage hadden geleverd aan het uiteindelijke resultaat. Elke leerling had onder leiding van juf Hélène Ninnin een tekening gemaakt waarvan details – of zelfs hele gedeeltes – terugkwamen in het gefiguurzaagde vloerontwerp.

De vier seizoenen

Het ontwerp van SBO de Griffel beeldt de vier seizoenen uit in vier verschillende vlakken. Hierdoor is het heel goed mogelijk om dit kunstwerk door te vertalen naar een mooie vloer in de aula van deze school. Het kinderhandschrift is – ondanks de samenvoeging van de tekeningen – nog goed te zien en het kleurgebruik is prachtig. Het is een origineel en abstract ontwerp dat beweging uitstraalt. Perfect voor een opvallende vloer, aldus de jury. Naast de gratis Forbo vloer krijgt SBO de Griffel een unieke linoleumprint van kunstenares Ondine de Kroon. Ook de tweede en derde prijs bestaan uit exclusieve linoleumsnedes, gemaakt door Bert Brouwer, en Gerda van Kersbergen in samenwerking met Michiel van Nieuwland.

Forbo Flooring

De vloer is geïnstalleerd door vloeren-interieursbedrijf Pörteners in nauwe samenwerking met installatie-instructeurs van Forbo Flooring. Daarbij is gebruik gemaakt van de nieuwste technieken en de Sustainable System Solution van Forbo. Deze duurzame oplossing draagt bij aan een gezond binnenmilieu, doordat zowel de vloerbedekking als de gebruikte installatiematerialen van Forbo Eurocol voldoen aan de strengste emissienormen. Bijkomend voordeel is dat SBO de Griffel hiermee een garantie van 5 jaar krijgt op het complete systeem.

Thema

Het thema ‘omarm de natuur’ past uitstekend bij het zeer duurzame karakter van Marmoleum, dat gemaakt is van natuurlijke grondstoffen. Afgelopen juni werd Marmoleum voor de zoveelste keer ‘eco-erkend’; ditmaal met het prestigieuze Cradle-to-Cradle Zilver certificaat. Volgens een LCA (Life Cycle Assesment) van de Universiteit van Leiden is het (samen met ongelakt hout) de duurzaamste vloerbedekking ter wereld.

http://www.forbo-flooring.nl/ontwerpwedstrijd.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel