Rotterdamse vastgoedtop wil duurzaamheid stimuleren

vrijdag 24 augustus 2012
timer 2 min
Vastgoedbeheerders krijgen 19 september tijdens de Rotterdamse Top Duurzaam Vastgoed de kans om in de ‘duurzame keuken’ van branchegenoten te kijken. Tijdens deze top, in het Drijvend Paviljoen in Rotterdam, laten diverse sprekers zien hoe je slim met duurzaamheid aan de slag kunt. Het  gratis evenement vindt plaats in het kader van de Dutch Green Building Week (van 17 tot en met 21 september). Initiatiefnemers zijn de gemeente Rotterdam en SBR.
“Het is een moeilijke tijd voor de vastgoedmarkt. We moeten elke kans aangrijpen om de markt te stimuleren. Wat betreft energiebesparing ligt er een onbenut potentieel. De markt biedt oplossingen die kosten besparen en waarde verhogend werken, daarbij zijn er tegenwoordig ook leaseconstructies die maken dat investeringskosten niet op de balans drukken", aldus de Rotterdamse wethouder Hamit Karakus.

En de wethouder vervolgt: "Als je dan ook bedenkt dat Rotterdam toonaangevend is in architectuur, vastgoedontwikkeling, financiering en installatietechniek, dan is een gezonde en vernieuwende vastgoedmarkt van groot belang. Graag laten we tijdens de Top voorbeelden zien van hoe het kan, ter inspiratie."

Karakus opent de Top met een betoog over duurzaamheid in de context van de huidige marktontwikkelingen en leegstand. Zijn collega wethouder Alexandra Van Huffelen, van Duurzaamheid, Binnenstad en Buitenruimte,sluit de middag af met een bijdrage over de relatie tussen duurzaamheid en economie. Naast de wethouders dragen sprekers van toonaangevende bedrijven, onderwijsinstellingen, advies- en architectenbureaus bij aan de middag. Die bestaat uit drie inspiratierondes, van 15.00 tot 19.00 uur.

Voor wie?
Het evenement is bedoeld voor directies en topmanagers van bedrijven die vastgoed bezitten of beheren in de gemeente Rotterdam. Inmiddels zijn ca. 50 van de 140 plaatsen gereserveerd. Kijk voor het programma, de lijst met deelnemers en om aan te melden op de website van SBR, www.sbr.nl/agenda.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel