Rijwielstallingen onder architectuur

woensdag 1 februari 2012
timer 1 min
Heel veel gemeenten kijken niet alleen naar autoparkeren — en hoe je het de automobilist naar de zin maakt — maar beseffen ook dat in een duurzame samenleving fietsvervoer — en het stallen van de fiets — een belangrijke plaats in het lokaal beleid moet gaan innemen. De totale fietsparkeercapaciteit is in de slipstream van dat beleid de afgelopen jaren met sprongen vooruit gegaan. Twee trends vallen op. Fietsparkeren wordt integraal meegenomen in de planvorming, en — in lijn hiermee: architecten laten zich graag inspireren om (vaak heel bijzondere) fietsparkeeraccommodaties te ontwerpen. Een mooi voorbeeld is de ‘appel’, een bovengrondse fietsparkeergarage in het stationsgebied van Alphen aan den Rijn, van architect Wytze Patijn, Kuiper Compagnons.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel