Rijksgebouwendienst schrijft BIM voor bij aanbestedingen

donderdag 27 oktober 2011
timer 1 min
De Rijksgebouwendienst schrijft vanaf begin november BIM* voor bij aanbestedingen, en lanceert op 9 november, tijdens de buildingSMART Benelux Industry Day, dé nieuwe informatienorm voor de Rijksgebouwendienst. Dit is de aftrap voor een omvangrijk veranderingsproces voor de Nederlandse Bouwindustrie.

Het voorschrijven van BIM is daarbij niet eens de belangrijkste stap. Veel belangrijker is het dat de open standaard IFC* voorgeschreven gaat worden.

 

Informatienorm

De directeur A&A van de Rijksgebouwendienst, Alex Vermeulen zal op 9 november de specifiek voor de Rijksgebouwendienst ontwikkelde informatienorm presenteren. In deze norm staat voor opdrachtnemers beschreven wat open standaard IFC betekent voor aanbestedingen van de Rijksgebouwendienst en wat de consequenties zullen zijn voor de Nederlandse bouwindustrie.

 

Bouw in 2011-10-27

Naast de toelichting van Alex Vermeulen over het voorschrijven van BIM en de informatienorm, zal er op 9 november een  uitgebreid overzicht gegeven worden van de stand van zaken van BIM in de Benelux. Verschillende betrokkenen uit de bouw geven inzicht in wat het omschakelen naar open standaarden heeft betekent voor hun organisatie, bedrijfsvoering en projecten. Daarnaast krijgt de bezoeker inzicht hoe de bouw eruit ziet in 2020, in alle mogelijkheden en onmogelijkheden van

IFC en alle softwaremogelijkheden.

 

www.bsiday.com

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel