Renovatie ASR hoofdkantoor op basis van Engineering & Build contract

woensdag 21 maart 2012
timer 2 min
Het hoofdkantoor van verzekeraar ASR in Utrecht wordt gerenoveerd. Ballast Nedam kreeg eind februari een voorlopige gunning voor de uitvoering van deze grootschalige renovatie. De voorlopige gunning wordt in de zomer omgezet in een Engineering & Build contract.

Kuijpers Centrale Projecten, ook betrokken bij de renovatie van het Rijksmuseum in Amsterdam, is toegevoegd aan het bouwteam, dat voor de zomer het definitieve ontwerp van de renovatie zal opleveren.

 

Start bouw

Het gebouw heeft nu in totaal 54.000 vierkante meter verhuurbare vloeroppervlakte. Na de renovatie telt het ASR-kantoor 2.800 werkplekken, ten behoeve van 4.000 medewerkers. Na afronding van de renovatie- en uitbreidingswerkzaamheden zal het pand een vloeroppervlakte van 84.000 vierkante meter hebben, bestaande uit parkeren, een ondergronds vergadercentrum en 68.000 vierkante meter kantoren. De bouwwerkzaamheden starten in het derde kwartaal van 2012. De oplevering is naar verwachting eind 2015. Het renovatieproject van het hoofdkantoor ASR is een complex en integraal project. Het pand wordt gerenoveerd terwijl grote delen van het pand in gebruik blijven.

 

Bouwteam

In het bouwteam gaan Ballast Nedam en Kuijpers Centrale Projecten gezamenlijk opereren. Kuijpers Centrale Projecten is onder andere verantwoordelijk voor de klimaatplafonds met sprinklerinstallaties en een duurzame energievoorziening in combinatie met elektrotechnische en zwakstroom installaties.

 

Renovatie Rijksmuseum

Kuijpers Centrale Projecten is een onderdeel van Kuijpers en is verantwoordelijk voor langdurige trajecten, zoals de renovatie van het Rijksmuseum in Amsterdam. Kuijpers is een technisch dienstverlener met 800 medewerkers en een omzet van 160 miljoen euro.

 

www.kuijpers.nl.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel