Remeha integreert krachtige HR-ketel en warmwaterboiler in één compacte behuizing

donderdag 29 maart 2012
timer 2 min
De Nederlandse cv-ketelfabrikant Remeha heeft onlangs een nieuwe HR-ketel in de Gaskeur CW6-klasse geïntroduceerd. Dat is de hoogste klasse voor het leveren van warm water. De Remeha Calora Tower heeft een geïntegreerde oplaadboiler van 100 liter. Deze ‘Tower of Power’ voorziet met gemak grotere woningen en appartementen met meerdere badkamers van warm water.
De Calora Tower heeft een cv-vermogen tot 35 kW en overtreft de Gaskeur CW6-norm voor warmwaterproductie ruimschoots. De HR-ketel deelt veel innovatieve en energiezuinige techniek met de succesvolle Calenta-serie, zoals de compacte gietaluminium warmtewisselaar en de zeer energiezuinige ‘A-pomp’. De Calora Tower is ook bij uitstek geschikt voor meerdere groepen, zoals combinaties met vloerverwarming. Een complete menggroepset, inclusief aansturing, is hiervoor in te bouwen in het toestel.

Badvulcapaciteit
De Remeha Calora Tower blinkt uit met een specifieke badvulcapaciteit van 28,6 liter water van 40°C per minuut. Met deze waterstroom is een tweepersoonsligbad van 280 liter in slechts 10 minuten gevuld. Het toestel dankt zijn prestaties onder meer aan de ingebouwde oplaadboiler van 100 liter. De warmwateropbrengst hiervan is vergelijkbaar met een spiraalboiler van 150 liter, dankzij de efficiëntere werking.

Het ‘Tower’-concept levert een modern vormgegeven, staande HR-ketel op met een compacte behuizing. De cv-ketel en het boilervat vormen na montage één geïntegreerd toestel van 1,40 meter hoog. De Calora Tower neemt zo aanzienlijk minder ruimte in dan een wandketel in combinatie met een vrij geplaatst boilervat. Bovendien kan het all-in-one toestel dankzij de plaatsing op de grond vrijwel overal in de woning worden geïnstalleerd.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel