Remeha brengt volledig modulaire HR-ketel op de markt

vrijdag 27 april 2012
timer 2 min
Remeha presenteert een HR-ketel die volledig opnieuw ontwikkeld is. “De HR-ketel heruitgevonden,” zo luidt het ambitieuze statement waarmee de fabrikant uit Apeldoorn de nieuwe Tzerra presenteert. De uiterst compacte, energiezuinige en lichte cv-ketel is wezenlijk anders opgebouwd dan conventionele cv-ketels. De Tzerra bestaat uit slechts vier hoofdmodules met vergaand geïntegreerde technologie.
De Tzerra is anders dan alle andere ketels. De geïntegreerde opbouw van de Remeha Tzerra is een belangrijke stap naar een nog hoger niveau van betrouwbaarheid. Bovendien biedt het modulaire concept groot gemak bij service en onderhoud. In het ontwerp zijn ook voor de eindgebruiker handige details ontwikkeld. Zo is optioneel een slimme semi-automatische bijvulinrichting leverbaar. De Tzerra meet slechts 55x37x27 cm, en is met 17,5 kg montagegewicht erg licht, dus vrijwel overal te installeren. Hij past zo nodig in een keukenkastje of in elk hoekje.

Ondanks zijn onconventionele karakter zit de Tzerra boordevol vertrouwde Remeha technologie. De ketel is uitgerust met de zeer compacte en snel werkende gietaluminium warmtewisselaar, afkomstig uit de Remeha Calenta-serie. Deze warmtewisselaar is vrijwel onderhoudsvrij en vormt samen met de ketelbemanteling de basismodule van de Tzerra. De geïntegreerde gas-/luchtmodule, het hydroblok met circulatiepomp en de simpel te koppelen aansluitbox maken de Tzerra compleet. Optioneel kan het expansievat als vijfde module worden geplaatst. Een extra praktische en ruimtebesparende oplossing, omdat deze module als achterschakeldeel wordt aangebracht.

Combinatie met zonneboiler
De Tzerra is voorzien van het Gaskeur NZ-label en is, via de separaat te bestellen zonneboileraansluitset, te combineren met een zonneboiler als de Remeha ZentaSOL. De ZentaSOL genereert energie tot wel 60% van de jaarlijkse warmwaterbehoefte van een gemiddeld huishouden.

Remeha Tzerra leverbaar vanaf april
De Remeha Tzerra is vanaf april 2012 leverbaar als CW3 en CW4-combiketel. Na de zomer volgt ook de CW5-variant. De Tzerra wordt eerst geïntroduceerd met een moderne, witte mantel. Later volgt een versie met een hoogwaardige, antracietkleurige bemanteling, gemaakt van EPP.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel