PV Grid: europees project bevordert koppeling zonnestroomsystemen aan het elektriciteitnet

donderdag 15 november 2012
timer 2 min
Meer dan 20 partners uit heel Europa zullen zich gezamenlijk inzetten om de knelpunten die een belemmering vormen voor het op grote schaal koppelen van zonnestroomsystemen aan het elektriciteitsnet uit de weg te ruimen.

Het tweejarige project PV GRID maakt onderdeel uit van het Intelligent Energy for Europe programma van de Europese Commissie. Het project loopt tot oktober 2014 en heeft als doel het oplossen van de technische en bureaucratische knelpunten bij de grootschalige koppeling van zonnestroomsystemen aan elektriciteitsdistributienetten in Europa.

Vervolg op het PV LEGAL

PV GRID is een vervolg op het PV LEGAL, een project dat werd uitgevoerd tussen juli 2009 en februari 2012. Uit dit project is een indrukwekkende lijst met gegevens van bureaucratische belemmeringen in Europa voortgekomen, alsmede een lijst met aanbevelingen voor beleidsmakers om dit op te lossen.

Het PV GRID project gaat aan de slag met de uitkomsten van het project PV LEGAL en zal zich concreet richten op de knelpunten op het gebied van regelgeving en normering die een belemmering vormen voor technische oplossingen bij de koppeling van zonnestroomsystemen aan het elektriciteitsnet. Het projectconsortium zal zich daarnaast blijven inzetten voor transparantie op het gebied van administratieve belemmeringen bij de installatie van zonnestroomsystemen.

Consortium

Het PV GRID consortium bestaat uit verschillende partijen uit de elektriciteitdistributiesector, waardoor zowel technische als organisatorische processen op het gebied van de distributie op elektriciteitsnet aan bod komen. Gecoördineerd door de Duitse Solar Industry Association (BSW-Solar) zijn in het consortium 13 nationale branche organisaties op het gebied van zonnestroom vertegenwoordigd, daarnaast onder andere de Europese PV organisatie, drie netbeheerders en onderzoeksinstellingen.

Het PV-GRID project wordt uitgevoerd door de partners:

  • Coördinator: BSW-Solar, de Duitse branche organisatie voor zonne-energie
  • European Photovoltaic Industry Association (EPIA)
  • 13 nationale PV branche verenigingen: Holland Solar, UNEF, APESF, Assosolare, BPVA, CZEPHO, Enerplan, Helapco, PTPV, PV Austria, EDORA, SVENSK SOLENERGI en SAPI
  • DERlab (European Distributed Energy Resources Laboratories e. V.)
  • Netbeheerders: ENEL Distribuzione (Italië), RWE Deutschland AG (Duitsland) en Lumen International (Tsjechië)
  • Eclareon Management Consultants
  • COMILLAS Pontifical University

 

Meer informatie: www.pvgrid.eu

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel