Project Glass: Google ontvouwt spectaculaire toekomstvisie

donderdag 5 april 2012
timer 2 min
Google heeft een bril ontwikkeld waarmee computerbeelden aan de werkelijkheid kunnen worden toegevoegd. Met Project Glass is het mogelijk beelden te projecteren voor de ogen van de brildrager. De bril laat de gebruiker informatie zien op basis van zijn locatie en zicht. Vertaal dit naar de bouw. En de mogelijkheden borrelen als vanzelf omhoog.

Instructies voor de uitvoering verschijnen op het ‘netvlies’ van de bouwvakker. Als hij vragen heeft komt het antwoord in een ‘ogenblik’ tevoorschijn. Voor architecten komt eenzelfde oculair traject in beeld. Tijdens het ontwerp is alle noodzakelijke informatie in een ogwenk beschikbaar.

 

Dagelijks gebruik

In de video – rechts onderin de homepage van www.stedebouwarchitectuur.nl - is te zien hoe een man via de bril communiceert, informatie ontvangt en zelf verstuurt. De bril zou het dagelijks leven makkelijker moeten maken.

 

Testfase

De futuristische gadget zit nog in de testfase, maar dit is het toekomstbeeld dat Google voor ogen heeft. Het bedrijf brengt de ontwikkeling nu naar buiten omdat het benieuwd is naar tips en meningen van Google+ gebruikers.

 

Informatie streamen

De gadget bestaat nu nog uit een zilverkleurige boog die vlak boven de ogen langs loopt. In de toekomst gaat dit mogelijk via contactlenzen. Boven het oog zit een display dat de gebruiker de informatie laat zien. De bril kan - net als een smartphone - informatie streamen.

 

Daarnaast kan de drager zelf berichten verzenden en ontvangen door middel van stemcommando’s. Ook beschikt de bril over een camera waarmee foto’s en video’s kunnen worden gemaakt.

 

(bron: Elsevier Magazine)

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel