Professor gebruikt architectuur voor kindertherapie
Het onderzoek richt zich op mogelijkheden om kinderen met ASS een zintuiglijke ervaring te bieden, in combinatie met de ontwikkeling van motoriek en sociale interactie. Door gebruik van textiel, geavanceerde Sensing-technologie en software wordt een stoflandschap omgetoverd tot een fysieke, visuele en akoestische speelomgeving. In eerste instantie werd het onderzoek gebaseerd op Ahlquists observaties van zijn autistische dochter Ara.
Manier van spelen
Een prototype van Social Sensory Architectures is de sensoryPLAYSCAPE, een tentachtige paviljoen gemaakt van sterk doek, dat is gespannen over gebogen stangen. Zodra het doek wordt aangeraakt worden geluiden geactiveerd en 2D-beelden geprojecteerd op het oppervlak van de stof. Deze manier van spelen verbindt de motoriek met auditieve en visuele vaardigheden.
Meer informatie: www.materialarchitectures.com/social-sensory

Social Sensory Architectures ©
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
EKOO: subsidies voor innovaties gebouwde omgeving
24 mrt om 07:30 uurOp dinsdag 1 april opent RVO opnieuw de EKOO-subsidieregeling die mikt op duurzame innovaties. Het gaat bij…
Winy Maas haalt inspiratie uit ‘asiel voor dozen’
19 mrt om 07:30 uurMet het nieuwe tentoonstellings- en bezoekerscentrum Portlantis steekt het Havenbedrijf Rotterdam letterlijk…
Gebruik de power van AI voor landschapsarchitectuur
7 mrt om 07:30 uurArtificiële intelligentie is in korte tijd een onmisbaar hulpmiddel geworden in de wereld van architectuur,…
Krachtige stationsconcepten voor betere reizigerservaringen
18 feb om 09:30 uurHoe ziet het treinstation van de toekomst eruit in een wereld vol diverse reismogelijkheden en ook vol…
Innovatieve oogstapp impuls voor circulariteit
17 feb om 07:30 uurWe praten wat af in het land. De organisaties in de bouw die zich bezighouden met verduurzaming en…
Energie oogsten met de gevel
28 jan om 07:30 uurOp tal van plaatsen in Nederland stokt het met de winning van zonne-energie. Er zijn nog genoeg weilanden en…
Wat kan bouwwereld leren van tropisch regenwoud?
7 jan om 07:30 uurDe Wageningse wetenschapper Joris Voeten vertelde onlangs in een plenaire lezing tijdens het KAN Congres wat we…
Innovatiecatalogus: nieuwe kansen voor energie uit gevel
2 jan om 10:10 uurHet zesde jaarlijkse nummer van Stedebouw & Architectuur is verschenen: de nieuwe Innovatiecatalogus 2025!…
Reactie toevoegen