Prefab badkamers in transformatie leegstaande kantoren

donderdag 19 april 2012
timer 2 min
Kant en klare S-pod® badkamers  worden gemonteerd in een leegstaand kantoorpand aan de Professor Pieter Willemstraat in Maastricht. In het voormalige kantoorgebouw  komen o.a. 59 gerieflijke studentenwoningen. Woningen die voorzien worden van zogeheten  gebruiksklare badkamers.

Uitvoering van het project in Maastricht geschiedt onder supervisie van Bouwbedrijven Jongen BV (dochteronderneming VolkerWessels). De studio’s worden verhuurd via woningcorporatie Maasvallei.

 

Doordat de badkamers ook in delen, gewoon door de deur (minimaal 60 cm), op hun plaats gezet kunnen worden is het niet nodig om gevels uit te breken of ingrijpend te verwijderen. Als de badkamer in zijn geheel het gebouw in kan, bedraagt de montagetijd niet meer dan ongeveer anderhalf uur. Gaat deze in delen naar binnen,zoals in dit geval, dan is ongeveer 6 uur nodig om hem te plaatsen. De werkzaamheden worden in precies 1 maand tijd uitgevoerd.

 

De badkamer is gemaakt van glasvezel versterkt kunststof composiet, voorzien van gelcoat. Dat betekent dat de wanden en vloeren geen cementachtige voegen hebben. Voor andere sectoren, denk aan de hotelsector maar met name ook de zorgsector - die immers moet voldoen aan extreme eisen op het gebied van hygiëne en veiligheid - is dit systeem een geweldige oplossing. Vergelijk het maar eens met een traditionele badkamer. Die heeft zo’n 180 meter voegen. Voegen die om extra aandacht vragen omdat ze een verhoogd risico op besmetting en vervuiling betekenen. Dat is bij de S-pod gebruiksklare badkamer verleden tijd. Bovendien worden de kosten van schoonmaak en onderhoud geminimaliseerd.Meer

 

www.s-pod.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel