Praktijkboek voor realiseren bouwkwaliteit energiezuinige woningen

maandag 19 december 2011
timer 1 min
Hoe zorgt u ervoor dat de bouwkwaliteit van energiezuinige woningen gegarandeerd is? Volgens het Praktijkboek Kopstaart is communicatie daarbij het toverwoord. In het handboek staan voorbeelden beschreven, waarbij het bouwproces bepalend was voor de borging van de energiemaatregelen. Tijdens de Workshop Van Kop tot Staart op 1 december werd het Praktijkboek gepresenteerd.

Deelnemers aan de workshop konden al meteen werken met de principes uit het boek. Meindert Smallenbroek, directeur Stad en Bouw, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zei tijdens de bijeenkomst: Het toverwoord in dit praktijkboek is: communicatie. Tussen de bouwende partijen, tussen de bouwer en de koper. Hierin is nog een wereld te winnen . Lees dit daarom niet alleen, maar gebruik het ook. Dan hoop ik over vijf jaar te kunnen zien dat er daadwerkelijk iets veranderd is."

Het praktijkboek is tot stand gekomen in samenwerking met Agentschap NL en het Lente-akkoord.

Het KopStaart praktijkboek verschijnt 22 december 2012.

U kunt het boek nu al bestellen via www.aeneas.nl/kopstaart

Alvast een kijkje nemen? Download de PDF.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel